Základní škola Hřivínův Újezd: Vyučování zakončené na kluzišti (fotogalerie a video ZDE)

V Hřivínově Újezdu se na vysvědčení těšily děti ze dvou spojených malotřídek. Jako mají někde spojenou první a druhou třídu, v Újezdu je to jinak. Dohromady se tu učí prvňáčci s třeťáky a druháci se čtvrťáky. Například druháci jsou v ročníku tři. Těm rozdával vysvědčení přímo pan ředitel Vladimír Zásměta. U některých čtvrťáků se objevila i nějaká dvojka, nic však není ztraceno.

„Jsme teprve v poločase, konec zápasu nás teprve čeká. Uzavřel jsem s dětmi čestnou dohodu a pokud se maličko zlepší, nepochybuji, že to na konci roku bude bez dvojek," prozradil pan ředitel. I v Hřivínově Újezdu se vysvědčení rozdávalo ráno. Po něm už na děti čekala zábava na místním ledovém kluzišti.

Vysvědčení ZŠ Hřivínův Újezd. Spojená malotřídka druhého a čtvrtého ročníku

Vysvědčení ZŠ Hřivínův Újezd. Spojená malotřídka druhého a čtvrtého ročníku

Zdroj: Youtube

Základní škola v Březnici: První vysvědčení, pak povídání o zvířatech (fotogalerie a video ZDE)

V Březnici se rozdávalo vysvědčení hned na začátku vyučování.
Spojenou třídu prvňáčků a druháčků tu učí paní ředitelka Jana Vojtková.

Kromě vysvědčení si prvňáčci mohou také přečíst slovní hodnocení. V něm paní ředitelka dětem píše v čem jsou dobré a v čem je potřeba ještě přidat. V první třídě se to hemžilo samýma jedničkama. Po rozdání vysvědčení čekalo na děti povídání o životě zvířat v zimě.

Vysvědčení v ZŠ Březnice. První třída. Děti dostávají kromě klasického vysvědčení i písemné hodnocení

Vysvědčení v ZŠ Březnice. První třída. Děti dostávají kromě klasického vysvědčení i písemné hodnocení

Zdroj: Youtube

9. základní škola ve Zlíně, 1. A (fotogalerie a video ZDE)

Samé jedničky, tak to bylo nejčastější vysvědčení, které dostávali žáčci z 1.A v 9. základní škole ve Zlíně. Téměř se všemi dětmi byla jejich paní učitelka Karla Novotná spokojená. K žáčkům se samými jedničkami patřil i Vítek Herčko.

„Maminka s tatínkem budou mít radost a půjdeme na bowling," prozradil. Jeho spolužačka Anička Dolanská se také mohla pochlubit vysvědčením, na kterém byly od shora až dolů samé jedničky.

„Mám velkou radost a byla jsem na vysvědčení moc zvědavá," svěřila se malá žákyňka.
Děti ze zlínské 9. ZŠ si pololetní vysvědčení mohly nechat doma. „Dětem jsme nedávali klasické vysvědčení, ale výpis z vysvědčení, který si nechávají," upřesnil ředitel školy Miroslav Nejezchleba.

Rozdávání vysvědčení ve třídě 1. A v 9. ZŠ ve Zlíně.  Na snímku paní učitelka Karla Novotná.

1. ZŠ Emila Zátopka ve Zlíně (fotogalerie a video ZDE)

To páťáci z hokejové třídy na 1. ZŠ Emila Zátopka ve Zlíně to měli s výsledky o trochu horší, vesměs ale mezi jedničkami byly jen dvojky. Občas musela některého z nich paní učitelka Šárka Kopecká trochu pokárat, ať už to byly zapomenuté úkoly, nebo houpání na židli.

„Jsem s kluky spokojená, i když musím být na ně občas přísná," přiznala s úsměvem. Kdo by čekal, že v 5. C nemůže být i dívka, mýlil by se. Sára Čajanová, nejen, že měla samé jedničky, ale v letošní sezóně nasázela soupeřům jako útočník již přes deset gólů. Podle ní ji hokej velmi baví a kluci jsou na ni hodní.

„Přihrávají a nezlobí," usmála se. Vedle ní Richard Hrazdíra se mohl pochlubit také krásným vysvědčením. „Naši budou mít určitě radost, ale hokej mě stejně baví víc," dodal a šel za svými spolužáky.

Rozdávání vysvědčení v hokejové třídě 5. C v ZŠ Emila Zátopka ve Zlíně.

Zdroj: Youtube

Školáků v 5. A ZŠ Otrokovice Trávníky je sice jen patnáct, jsou ale šikovní (fotogalerie zde)

S nadšením a hlavně potleskem doprovázeli ve čtvrtek před polednem každého svého spolužáka, který si šel ke svému třídnímu učiteli pro vysvědčení, žáci ze třídy 5. A v Základní škole Trávníky v Otrokovicích. Podle tamní ředitelky Jany Večeřové se jedná o specifickou třídu, školáků je v ní jen patnáct.

„Vzdělávají se tam totiž dva kluci, kteří mají specifické vzdělávací potřeby. Chlapec Jarda je docela sluchově výrazně postižený, takže u něj působí také asistentka pedagoga. Druhý chlapec, Vojta, trpí zase zrakovým postižením. Třída si ale celkově, co se týče prospěchu, vede velmi výborně.

„Jsme s nimi spokojeni, je tam také výborný třídní kolektiv," informovala Jana Večeřová. Všichni školáci z 5. A si přezvali vysvědčení s radostí, jejich známky byly výborné, až na jednu školačku. Tu rozesmutněla trojka z jednoho předmětu, ale na druhou stranu se mohla pochlubit nulovou absencí. 

Také v Základní škole Trávníky v Otrokovicích si žáci 5. A třídy převzali ve čtvrtek 30. ledna 2014 vysvědčení za uplynulé první pololetí školního roku 2013/2014