Pro cenné razítko si mohou dojít sběratelé na horský hotel Portáš, kde bude zítra ve dvanáct hodin odhalen štít nové poštovny. Původně, už v roce 1929 stála poštovna na Stolečném Javorníku nedaleko hotelu. „Kde to bylo přesně, zůstává záhadou, takže pokud by se našel pamětník, rádi se s ním spojíme.

Jisté je, že už o čtyři roky později poštovna úřadovala přímo na Portáši,“ uvedl provozovatel hotelu a zároveň nový poštovný Dan Václavek s tím, že zrušena byla zřejmě za německé okupace. Při pátrání v archivech narazil na fotografii původního vývěsního štítu a nechal vyrobit věrnou kopii, která bude viset vedle nové cedule. Součástí sobotního programu bude i vystoupení cimbálové muziky a na počest otevření poštovny vypálí salvu portášská hlídka. Na své si přijdou i chuťové buňky návštěvníků, pro něž budou připraveny speciality na grilu. Na znovuobnovení poštovny spolupracoval hotel s Českou poštou.

„Rozsah služeb bude v podstatě stejný jako v jiných poštovnách, bude přijímat listovní zásilky jak tuzemské, tak i do zahraničí,“ uvedl Gabriel Bleska z tiskového odboru České pošty. Poštovna na Portáši získala směrovací číslo 756 10.