V Pahrbku a Luhačovické přehradě byla zhoršená kvalita vody již při posledním měřením před dvěma týdny, v Bystřičce se zhoršila nyní.

„Je to kvůli vyšším teplotám a vysokému obsahu chlorofylu," uvedla Javoříková.

Proti poslednímu měření se zhoršila také kvalita vody ve štěrkovišti v Novém Hrozenkově na Vsetínsku, a to kvůli nižší průhlednosti. Podle hygieniků je tam voda vhodná je koupání, nezávadná, s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů.

Na dalších místech Zlínského kraje je voda v pořádku. Platí to pro Štěrkáč v Otrokovicích na Zlínsku a přehradu Horní Bečva na Vsetínsku. Vodní nádrž Všemina na Zlínsku a přírodní koupaliště Albatros v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku hygienici kontrolují jednou do měsíce, učiní tak až za dva týdny. Při posledním měření tam byla voda naprosto v pořádku, stejně jako v přírodních koupacích biotopech ve Dvoře Honětice na Kroměřížsku, Živé vodě v Modré na Uherskohradišťsku a Prostřední Bečvě na Vsetínsku.

KONTROLOU PROCHÁZÍ OSM KOUPALIŠŤ

Hygienici letos v regionu kontrolují osm přírodních koupališť, k tomu i přírodní koupací biotopy. Poslední vzorky odeberou na konci srpna. (čtk, hed)