V případě, že řidiči nebudou mít ve vozidle dané povolení, parkují tak v rozporu se zákonem. Kontroly na parkovištích zpřísní také Městská policie Zlín.

Parkovací místa, na která se vztahují speciální povolení vydávaná pracovníky 14|15 Baťova institutu, p. o., jsou v současnosti označena touto dodatkovou tabulkou:

„POUZE NA POVOLENÍ 14|15 BAŤŮV INSTITUT. POVOLENÍ VYZVEDNOUT NA RECEPCI 14|15 BAŤŮV INSTITUT."

Platnost všech dosud vydaných povolení byla k 31. 12. 2015 ukončena.

„Povolení v období roku 2016 jsou jednorázová, tisknout se budou na recepci v budově 14. Jejich vydání bude vždy podmíněno návštěvou 14|15 Baťova institutu, spojenou zejména s prohlídkou muzea, galerie či návštěvou knihovny. Tímto bychom rádi zajistili možnost bezproblémového parkování zejména klientům kulturních institucí a vyřešili mnohdy obtížný stav s parkováním. Parkování je tedy pro klienty 14|15 Baťova institutu zcela zdarma, na základě vyžádání jednorázového povolení k parkování," řekla ředitelka 14|15 Baťova institutu, p.o., Petra Kubíková.

Jednorázové povolení recepční nebo pracovníci ostrahy vydají maximálně na jeden den a na jeho vydání není automatický nárok.

Vydaná jednorázová povolení se na recepci nevrací, jejich platnost zaniká uplynutím vyznačené doby. Návštěvník organizací sídlících v budově 14 či 15 bude při převzetí jednorázového povolení poučen, že pokud potřebuje prodloužit dobu parkování, je nutno toto učinit opět na recepci.

„Jednorázové povolení k parkování vytištěné na speciálním papíře s ražbou budeme vydávat návštěvníkům Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně, Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně a ostatním návštěvnám jednajícím v objektech 14|15 Baťova institutu," upřesnila ředitelka Petra Kubíková s tím, že podle toho, kam návštěvníci míří, dostanou časově omezené povolení, které si umístí na viditelné místo do vozidla.

Parkovací karty jsou evidovány, zejména za účelem statistických analýz.

„Parkovací kartu je nutné mít vždy umístěnu v zaparkovaném vozidle na viditelném místě pro účely kontroly povoleného stání, která bude prováděna v součinnosti s Městskou policií Zlín," doplnila ředitelka 14|15 Baťova institutu, p. o.

V letošním roce jsou vydány také takzvané sezónní parkovací povolení, která jsou přidělena zpravidla zaměstnancům organizací sídlících ve 14|15 Baťově institutu. Držitelé všech povolení (parkovacích karet) musí vždy kartu umístit do vozidla na viditelné místo. (ex)