Zdravotníci v Kroměříži, Zlíně a Uherském Hradišti obdrželi už téměř 4 000 porcí energie v podobě čerstvých potravin, ovoce, svačinových wrapů či čokolád.

„Jsme moc rádi za každou pomoc a podporu. V práci se nedostaneme do obchodu, takže je skvělé, když máme něco rychlého k snědku. Přestávky jsou často opravdu rychlé k dobití sil a energie. Je pro nás důležitá kvalitní strava a doplňování vitamínů. Výborné je ovoce, energie do kapsy zase dodá sílu na celodenní služby,“ říká vrchní sestra covidové jednotky Kroměřížské nemocnice Pavla Drábková.

V Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně začalo očkování proti covidu. 4. ledna 2020
Vakcínu proti covid-19 dostalo do pátku v kraji už 5 664 lidí

Potraviny začal Albert zavážet už začátkem koronakrize, a to do osmi pražských nemocnic .

„Na jaře loňského roku, kdy jsme se všichni ocitli v doposud neznámé situaci, jsme se rozhodli podpořit zdravotnický personál. Chtěli jsme jim nejen vyjádřit naše poděkování za jejich práci, ale také dodat síly zdravým a energeticky bohatým jídlem,“ uvádí Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert. Propuknutí druhé vlny vedlo k obnovení závozů a zároveň i k rozšíření na mimopražské nemocnice, včetně kroměřížské, zlínské a uherskohradišťské.

„Od poloviny října každý týden rozvážíme balíčky do nemocnic a budeme v tom pokračovat minimálně do konce března,“ dodává Jiří Mareček.

V přepočtu na standardizované porce obdrželo od obchodníka čtrnáct nemocnic celkem již téměř 24 000 porcí jídel jako poděkování za tvrdou práci v této náročné době.