Veškeré práce musí být hotovy do 19. 8. Novou sezónu divadelníci zahajují 14. září slavnostním Galavečerem.

„Jako každý rok se foyer hlavního sálu a jeviště dočká nové výmalby a nátěrů. Každá ze 687 sedaček bude vyčištěna, podlahoviny v sále budou strojně vyleštěny s nánosem nové pochozí vrstvy,“ vyjmenoval umělecko-technický šéf MDZ Milan Houžva.

Rušno bude i na jevišti. „Proběhnou zatěžkávací zkoušky všech tahů a bude kompletně zrevidováno technologické vybavení jako točna, propadla, orchestřiště a podobně,“ doplnil.

Natáčení filmu Smečka na zimním stadionu ve Zlíně.režisér Tomáš Polenský
Nový český film Smečka se natáčí na zlínském stadionu

Veškeré textilní vybavení, jako je horizont, sufity a šály budou opraveny a napuštěny speciální látkou proti hoření. Ve Velkém sále a ve Studiu Z se diváci dočkají také zkvalitnění zvukového systému.

„Pořizujeme nový digitální ovládací pult, mikrofony a mikroporty,“ přiblížil Houžva.

V hlavní budově nyní dochází i k rozšíření skladovacích prostor pro dekorace pod hlavním hledištěm divadla. V kancelářských a správních prostorách přibude klimatizace.

Městské divadlo disponuje kompletními dílnami k výrobě dekorací, kostýmů a veškerých doplňků k uskutečnění představení. Ty dlouhodobě zajišťují výrobu scény nejen pro tři zlínská jeviště, ale již třetím rokem vyrábí a dodávají scénu na klíč do Divadla Petra Bezruče v Ostravě a lokálně do dalších divadel v České republice i na Slovensku.

„Každoročně se v dílnách vyrobí úctyhodných osmnáct kompletních scén a červenec je jediným měsícem, kdy stroje v dílnách utichnou a veškeré strojní vybavení se generálně čistí a reviduje,“ prozradil Houžva.

Ilustrační foto.
Výjimečné! Šestero dvojčat za tři dny
Nová střecha na zámku ve Vizovicích.
Původní vzhled dostala nová střecha vizovického zámku