Již od zítřka si budou užívat dvouměsíčního volna například žáci holešovské I. Základní školy. „Je to z důvodů rekonstrukce některých našich prostor,“ vysvětlila zástupkyně ředitelky Jarmila Hanáčková. Dnes ale holešovské děti čeká ještě divadelní představení a vycházka do okolí města.

„Dosud se odevzdávaly učebnice, žáci devátých tříd si zase chystali program na rozloučení se základní školou, které se konalo v pátek,“ podotkla Hanáčková.

Někde se chystají opravy a školáci by překáželi, v jiných obcích se bude slavit

Ze zkráceného školního roku se mohou radovat také žáci rusavské Jubilejní základní školy T. G. Masaryka.
„Končíme ve čtvrtek, protože následující den máme oslavy naší obce. Do té doby budeme kromě tradičního úklidu nacvičovat kulturní program,“ přiblížila ředitelka školy Jana Podolová.

Naopak studenti kroměřížské Základní školy Komenského si budou muset na prázdniny počkat až do pátku. Čeká je však olympiáda nebo výměna starých učebnic za nové.
„Pak budeme stěhovat nábytek, protože se chystáme na malování celé školy,“ vysvětlila ředitelka Marie Viktorinová. Podotkla, že ani kvůli těmto nepopulárním činnostem nezůstávají žáci raději doma. „Chodí do školy pořád, s absencí ani teď problémy nemáme,“ dodala ředitelka.