Prezident Miloš Zeman zahájil ve Starém Městě výrobu komponentů pro Airbus

Návštěvu prezidenta Miloše Zemana ve firmě RayService ve Starém Městě provázela přísná bezpečnostní opatření.

Časná ranní návštěva proběhla za mimořádných bezpečnostních opatření. Policisté hlídkovali téměř na každém kroku.

Ve firmě pan prezident strávil v rozhovoru s jejím vedením zhruba 25 minut, jelikož spěchal do Luhačovic, kde má proběhnout setkání se třemi sty starosty Zlínského kraje.

Při jeho návštěvě byl přítomen i kronikář Starého Města, který dle svých slov uvedl, že se ve starém Městě oficiálně nezastavila žáídná novodobá hlava státu.  Většinou vždy mířila do UherskéhoHradiště.

Naposledy na oficiální návštěvu do starého Města zavítal snad prezident Novotný a v roce 1937 prezident Beneš.

Miloš Zeman jednal se starosty Zlínského kraje

Okolo středečního poledne ukončil prezident Miloš Zeman setkání se starosty Zlínského kraje, které se uskutečnilo v městském kulturním domě v Luhačovicích. Ocenil práci, kterou starostové vykonávají pro své obce. Venku pak na něj čekalo několik desítek lidí, kteří jej nadšeně zdravili a přáli mu hodně zdraví. Také spousta lidí chtělo vidět prezidenta naživo, vždyť komu se to v životě podaří. A jak řekla jedna z přihlížejících dam, volila jsem pana prezidenta, tak jej chci vidět naživo. Poté se prezident Zeman odebral do Augustiánského domu na slavnostní oběd.

Po obědě v Augustiánském domě prezidenta čekají občané Otrokovic

V Augustiánském domě, kde pan prezident poobědval, měl na polední menu vývar, králičí hřbet s bramborovou kaší a jako dezert pudink.

Jak Deníku uvedl obchodní a marketingový manažer Augustiánského domu Roman Taťák, na doporučení přechystali čtyři různá a hlavně lehká a jednoduchá menu, aby si každý mohl vybrat. Po obědě má pan prezident namířeno do Otrokovic, kde by se měl od 14 hodin setkat s občany na náměstí. 

Otrokovice očkávají příjezd prezidenta

Otrokovice netrpělivě očekávají příjezd hlavy státu. Na náměstí 3. května se nyní, ve 14 hodin, prozatím shromáždily na dvě stovky občanů. vzhledem k tomu, že pan prezident bude vystupovat na veřejném prostranství, je zde pochopitelně spousta policistů, strážníků, ale také poměrně početná prezidentská ochranka.

Občané Otrokovic živě diskutovali se svým prezidentem

Otrokovické náměstí se dvě hodiny po poledni proměnilo v jednu velkou živou diskusní plochu. Témata byla různá. O povodní až k pobytům za mřížemi, kdy jedna z přítomných žen uvedla, že lidé zavření ve věznicích nemají možnost žádné resocializace.

Na to pan prezident odpověděl, že mluvil s řediteli několika věznic, kteří vězně z 90 % zaměstnávají např. při výrobě nábytku a to svým způsobem resocializace je a na druhou stranu muvil s řediteli věznic, kteří mají pohodlný život a práci pro vězně neshánějí.

Tudíž v tomto případě se skutečně o resocializaci hovořit nedá. Někteří lidé se vraceli i povodním před 17 lety, k čemuž Miloš Zeman poznamenal, že sílu vody si uvědomíte v okamžiku, kdy přelétáte v helikoptéře na městy, která jsou v pořádku a pár hodin na to jsou pod přívalem hnědé a blátivé vody.

Závěrem prezident všem přítomným popřál pevné zdraví, ať nemusí chodit o hůlce jako on. (FOTOGALERIE, VIDEO)

Setkání prezidenta Miloše Zemana s občany Otrokovic.

Barum Continenal se stal poslední zastávkou prezidenta

Miloš Zeman se během dnešního odpoledne v rámci své návštěvy Zlínského kraje dostavil i do otrokovického Barumu Continental. Zde pohovořil se jeho zaměstnanci, které ujistil o tom, že všechna vládní auta mají jejich pneumatiky. Vzhledem k tomu, že Barum Continental působí v České republice již více než 80 let, nechal si ke svému výročí vyrobit brožurku, kterou slavnosntě panu prezidentovi předali. K tomu Miloš Zeman uvedl, že doufá, až mu bude za deset let taky 80, že o něm nějakou brožurku také napíše.

Návštěva prezidenta Miloše Zemana v Otrokovicích

Svou tiskovou konferenci dnes ukončil slovy: "Tak to máme za sebou, jak říkal soudruh Husák. Přopomněl, že má rád oponenty, kterých ale během své návštěvy moc nepotkal a pobavil přítomné vzpomínkou na setkání se třemi stovkami starostů dnes dopoledne v Luhačovicích.

Zeptal se jich totiž, kdo z nich má politického náměstka, přičemž se přihlásil pouze jeden starosta, krterý uvedl, že ano, on má svého politického náměstka a tím je jeho pes.

Prezident dostal na Hrad výhružný dopis s neznámým obsahem

Dopis, který byl doručen na Pražský hrad a který obsahoval i nějaký bílý prášek, byl předán k rozboru a analýze. Jak uvedl prezident Miloš Zeman exkluzivně pro Deník, jednalo se patrně o dílo nějakého vyšinutého člověka, jelikož obsahoval značné množství chyb, a byl celkově neuspořádaný. Analýza prášku zatím hotová není, ale on sám předpokládá, že se bude jednat o cukr nebo mouku.