„Naše průměrná mzda je včetně vyplacených odměn a prémií, přesčasů, výplaty 13. a 14. mzdy a podílu na zisku celého koncernu,“ upřesnila za tiskové oddělení otrokovického Continentalu Regina Feiferlíková, kde v dělnických profesích berou bezmála 35 tisíc korun.

Vedle platů zaměstnavatelé více myslí i na benefity.

Například zlínská Kovárna Viva rozšířila příspěvek na penzijní připojištění na všechny zaměstnance bez ohledu na odpracovanou dobu a navýšila jej na 700 korun.

„Chceme tímto podpořit odpovědnost svých zaměstnanců k jejich budoucnosti,“ uvedlo vedení Kovárny Viva.

Zaměstnanci by mohli být zase o něco spokojenější firmám se daří a nabízejí různé benefity. V kulturních institucích se ale musejí spokojit s málem. Vyplývá to z průzkumu Deníku mezi známými zaměstnavateli.

Čtěte také: Lázně se s Luhačovicemi na údržbě nedohodly, budou se soudit

Vyšší mzdy už mají jisté zaměstnanci Continental Barum.

„Letos dochází ke zvýšení tarifů o sedm procent,“ potvrdil za odbory Jan Skoch.

Průměrná mzda ve společnosti Continental Barum za rok 2016 je 38 839 korun, průměrná mzda dělnických kategorií je 34 405 korun.

Barum Continental zaměstnává přibližně 4 tisíce lidí. Dva tisíce pracovníků má Krajská nemocnice T. Bati. I tady došlo k finančnímu přilepšení. „Mzdy jsme navýšili o deset procent,“ uvedla mluvčí Karla Havlíková. O desetinu mají více také u zdravotnické záchranné služby. Příznivý ekonomický vývoj pociťují i ve společnosti HP TRONIC, která zaměstnává přes 1400 pracovníků.

Čtěte také: Hnaníček si splnil sen stovkou startů a kamarádi ze Štítné se těší na bečku

„Pro letošní rok plánujeme růst mezd našich zaměstnanců o 3 až 6 procent,“ uvedl generální ředitel společnosti HP TRONIC Daniel Večeřa.

Úspěšně si vede i společnost Lázně Luhačovice, která plošně zvýšila mzdy také o 10 procent. Zároveň zůstává výhoda kratší pracovní doby tedy 37,5 hodiny týdně. Průměrný přepočtený počet zaměstnanců v roce 2016 činil 580.

„Jsme hrdí na to, že jsme během lázeňské krize udrželi zaměstnanost a za 3 roky od ní dosáhnou naši zaměstnanci na mzdy o dvacet procent vyšší,“ řekl ředitel Eduard Bláha.

Rozvoj je patrný také v Kovárně VIVA, jež zaměstnává přes 400 lidí s průměrnou mzdou 29 tisíc korun. „V letošním roce dojde k rozšíření výroby a přijmout bychom chtěli několik desítek zaměstnanců,“ uvedla personální ředitelka Lenka Horáková.

V kolektivním vyjednávání bylo dohodnuto navýšení mezd v roce 2017 o 4,5 % plošně všem zaměstnancům.

Spokojenost panuje i ve společnosti Tescoma.

Čtěte také: Za drahou vodu může i město Zlín

„Reagujeme na ekonomický vývoj průběžně, tedy všech našich přibližně 300 zaměstnanců vždy pocítí úspěšnou ekonomiku ve svých peněženkách nebo formou dárků a bonusů,“ uvedl vedoucí marketingu Jan Podhorný.

Společnost Tescoma se podle něj snaží navyšovat mzdy a benefity průběžně podle hospodářských výsledků.

Podobně přistupují k navyšování mezd také ve společnosti Mitas.

„Trelleborg nabízí zaměstnanecké smlouvy, které vychází ze specifik jednotlivých trhů. Díky tomu se nám daří zaměstnance nejen získávat a rozvíjet jejich talent, ale také si je udržet,“ sdělil za Mitas Aleš Kosina.

Zaměstnanci jsou odměňováni na všech úrovních za pracovní výkony. Mitas nyní zaměstnává zhruba tisíc pět set lidí.

Mírného navýšení mezd se pravděpodobně dočkají také ve firmě Tajmac-ZPS, která má 700 zaměstnanců.

Jejich průměrný plat se pohybuje těsně pod úrovní 30 000 korun a motivováni jsou také benefitním systémem.

Hospodářský růst pocítili i zaměstnanci Univerzity Tomáše Bati, kteří dostali po osmi letech čtrnáctý plat ve výši přibližně třicet procent měsíční mzdy. Univerzita Tomáše Bati má v současnosti přes 900 zaměstnanců.

„Vývoj mezd je nejasný, protože ministerstvo školství žádné navýšení finančních příspěvků pro vysoké školy pro rok 2017 neplánuje,“ vysvětlil kvestor Alexander Černý.

„Průměrná mzda na UTB je v současnosti 32 450 korun, je ovšem rozdíl mezi mzdami akademických pracovníků a pracovníků třeba v menze,“ upřesnil za tiskové oddělení Jan Malý.

Čtěte také: Kde máme měřit rychlost? Lidé radí policii na webu


Vyšší mzdy mají i někteří státní úředníci. Zaměstnancům města Zlín se týká zvýšení platů o čtyři procenta s účinnosti od listopadu 2016. V současnosti zaměstnává Město Zlín přibližně 650 lidí (číslo je včetně všech organizačních složek). O něco méně 461 zaměstnanců má Zlínský kraj. Jejich průměrný plat činil v loňském roce 33 688 korun.

„Průměrný plat uvádíme včetně odměn,“ upřesnila tisková mluvčí Renata Janečková s tím, že kraj nyní neplánuje navyšování platů.

Podobně se na vyšší platy nemohou těšit ani pracovníci v kulturních zařízeních. Obecně se platy v kulturních institucích pohybují na dolním okraji, na což jsou zaměstnanci těchto institucí dlouhodobě zvyklí a to i přesto, že velká část zaměstnanců jsou vysoce kvalifikovaní odborníci s vysokoškolskými a postgraduálními stupni vzdělání a specialisté jak ve svých odbornostech, tak i v provozních činnostech. Padesát zaměstnanců Muzea jihovýchodní Moravy se tak musí spokojit s průměrným platem 21 171 korun. „Zaměstnáváme 12 průvodkyň a kustodů zajišťujících návštěvnický provoz v 5 objektech, 25 odborných pracovníků a 12 osob v provozních a administrativních pozicích,“ upřesnil ředitel Pavel Hrubec.

V regionu rozšířený Lidl pak u prodavaček zvýšil nástupní mzdu na pozici prodavač na 23 333 při čtyřicetihodinovém úvazku. Průměrná mzda na pozici prodavač/pokladní pak bude při stejném úvazku nově 24 897 Kč.

Čtěte také: Někdo zabil, odtáhl a odvezl labradora ze dvora rodinného domu v Halenkovicích

MARCELA KANIOVÁ