Zastřešení má fungovat i jako venkovní zázemí pro různé akce

Do stavby se pustili fotbalisti vloni na konci léta, dokončit by ji chtěli do podzimu. „Sami jsme si pokáceli stromy, zajistili dřevo, děláme, co můžeme," říká předseda TJ Dolní Lhota Jiří Kadleček. „Už jsme z toho dosti vyčerpaní," přiznává. „Někteří už ztrácejí prvotní elán."

Bez dobrovolníků by to nešlo

Kromě pracovité čtverky ve složení Martinec, Latinák, Odehnal a Hofschneider a dalších je rád za pomoc brigádníků. „Bez dobrovolníků by to nešlo," svěřuje se předseda.

Chybí však peníze. Fotbalistům nezbývá než spoléhat na podporu obce. Jenže vedení Dolní Lhoty také nemá bezednou pokladnici. „Když to jde, podporujeme výstavbu krytého zázemí, ale možnosti nejsou příliš veliké," konstatuje starosta Jaroslav Masař.

„Prioritně mají být prostory určeny pro fotbalový oddíl, který se proto v rámci brigád snaží o maximální pomoc," zmiňuje starosta.

Trenér místních fotbalistů Přemysl Doruška však připomíná, že zázemí nebude jen pro fotbalisty, ale pro všechny místní občany, kteří prozatím nemají žádný vhodný prostor na setkávání a aktivity.

Co mají teď pracanti před sebou? „Potřebujeme hlavně dokončit zámkovou dlažbu a střechu," vysvětluje předseda Kadleček. V plánu je také „víceúčelová stěna" s grilem, udírnou a ohništěm.

Práce a náklady konzultují „stavaři" s vedením obce. Aktuálně by potřebovali minimálně 30 000 na zastřešení objektu, včetně opláštění bufetu.

„Je to opravdu důležité," přitakává místní občan Jaroslav Tichý. „Diváci se nemají kam schovat, když sledují nějaká utkání. Navíc je tady výborný trenér, který vede děti ke sportu, snaží se, aby neseděly doma u počítačů, ale chodily více ven a do přírody. Moc bych jim přál, aby tady měli lepší zázemí," dodává Tichý.

MARCELA KANIOVÁ