Mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková upozornila, že ve dvou případech bylo dokonce nutné vyhlásit druhý stupeň poplachu. „Odpoledne před půl třetí bylo vysláno šest jednotek hasičů do ulice Kvítkovická v Napajedlích, kde do areálu zdejší firmy tekla voda z okolního pole, sesunula se část svahu a u budov skladů se vytvořila obrovská laguna vody a hrozilo, že vteče do budov,“ popsala mluvčí.

Později hasiči zasahovali také v Otrokovicích, kde mimo jiné pronikla voda do sklepů domů. „Pět jednotek do Otrokovic - Kvítkovic v ulici U Farmy, kde se taktéž rychle vytvořila bahnitá laguna vody a neodtékala, neboť byly ucpané mříže z odvodnění,“ vylíčila Javoříková.

Fastav Zlín - FC Baník Ostrava. Ilustrační foto.
Těžkooděnci i policisté na koních. Policie se chystá na zápas Baníku ve Zlíně

Do odstraňování vzniklých komplikací se zapojili také pracovníci města Otrokovice a Technických služeb Otrokovice.

Kvůli spoušti, kterou v Otrokovicích déšť napáchal, starostka města také svolala povodňovou komisi. „Nejvíce zasažené části jsou v blízkosti břehů řeky Dřevnice, u společnosti Continental Barum a v Kvítkovicích,“ informovala otrokovická radnice prostřednictvím sociálních sítí.

Komplikace v dopravě

Voda na vozovce nadělala problémy také ve Zlíně. Kvůli zaplavení vodou a bahnem byla s omezením průjezdná silnice I/49 poblíž nákupního centra Centro Zlín ve Zlíně-Malenovicích. Na cestě se tvořily kolony, spoje městské hromadné dopravy nabíraly zpoždění.

Voda a bahno částečně zaplavily také dálnici D55 u Otrokovic a Napajedel na Zlínsku, průjezdná byla se zvýšenou opatrností, uvedla policie.

Uzavírka v Kotěrově ulici
Uzavírka v centru Zlína se o měsíc protáhne. Hotovo bude až v červenci

Na Zlínsku byly také po průtrži mračen zaplavené některé podjezdy. Na zatopené silnici III/4973 u Otrokovic uvízla dodávka s vlekem. Na vozovku ve zlínské místní části Chlum spadl vlivem silného větru a deště strom.

V dalších částech kraje vyjeli hasiči minimálně. „Na Vsetínsku čerpali vodu ze dvou objektů, na Uherskohradišťsku v jednom případě a na Kroměřížsku hasiči nevyjeli ani jednou,“ uzavřela mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.