Co vás při návštěvách dokáže obecně nejvíce potěšit?

Vstřícnost a neformální jednání. Jsem ráda, když jsou lidé sami sebou, usměvaví a srdeční.

Mnoho vašich hostitelů jistě přemýšlelo, jakou vám darovat kytici. Zkuste to ulehčit těm dalším, jakou určitě nezklamou?

Mam oblíbené konvalinky, ale obecně dávám přednost květinám v jednoduché vazbě. Myslím však, že každou ženu potěší jakákoliv kytice a ani já nejsem výjimkou.

Jedním z bodů vašeho programu byl i oběd s manželkou zlínského hejtmana pana Stanislava Mišáka. Neberte to jako neomalenou otázku, ale o čem se tak dámy vrcholných politiků společně baví? Probírají náročnost práce svých mužů, nebo jde práce úplně stranou?

Paní Mišáková je velmi příjemná dáma, se kterou jsme našly plno společných témat. Bavily jsme se o novinkách v kraji, ale nevyhýbáme se ani osobním otázkám. Na paní Mišákové velmi oceňuji její srdečnost i skromnost.

Zavítala jste také do Naděje Zlín. Před dvěma lety jste podpořila i její charitativní projekt Kabelkový veletrh se Zlínským deníkem. Do jakých dobročinností jste se zapojila v letošním roce?

V letošním roce jsme opět podpořili dětské domovy, dali do užívání vůz Škoda Fabia Mobilnímu hospici Ondrášek, který jsme předávali zde ve Zlíně v autosalonu pana Samohýla. V těchto dnech jsme začali s realizací projektu pro postižené děti. A na základě návštěvy Zlínského kraje připravujeme další. Jeden z nich je i pro Naději Zlín.

Při své návštěvě jste zavítala také do mateřské školky. Sama máte dceru, těšíte se už na babičkovské povinnosti?

Nenápadně upozorňujete na můj věk? (úsměv) Až nastanou, nebudu se jim vyhýbat a domnívám se, že to budou příjemné povinnosti. Mám děti moc ráda.

Pokud se se svým mužem vydáváte na několikadenní cestu, kdo nabalí věci? Jste to vy, nebo vám pan prezident pomáhá, nebo je k tomu určena například nějaká pracovnice Hradu?

Konkurz na balení pravidelně vyhrávám já :-)

Je jasné, že je to stále jen velká hypotéza. Nicméně pokud by se s vámi váš muž radil, zda by měl kandidovat na místo prezidenta i pro další volební období, co byste mu odpověděla?

Je to zcela na jeho rozhodnutí. Pokud by se rozhodl kladně, tak jej samozřejmě podpořím, protože si myslím, že svou práci dělá dobře.

Do Zlínského kraje pravděpodobně zamíříte i příští rok. Je nějaké místo, kde jste ještě nebyla a chtěla byste se tam podívat?

Z mnoha míst jsem dostala doporučení navštívit zámek Lešná a zoologickou zahradu, a protože mám moc ráda zvířata, těším se, že se mi návštěvu podaří uskutečnit.

A jedna trochu důvěrná otázka na závěr: Zlínský kraj je regionem slivovice a vína. Co je vám bližší?:-)

Obecně před pálenkou dávám přednost vínu. Suchému, bílému a moravskému.