Deníku to potvrdil mluvčí zbrojovky Radek Hauerland.

„Můžeme potvrdit, že jeden náš zaměstnanec byl v tomto týdnu pozitivně testován na přítomnost viru covid-19. Uvedený pocítil příznaky minulý víkend a od té doby je v domácí karanténě. V tomto týdnu byl u něj pozitivní nález potvrzen,“ prozradil mluvčí podrobnosti s tím, že také další čtyři zaměstnanci, kteří byli s dotyčným v bližším kontaktu, jsou po konzultaci s Krajskou hygienickou stanicí ve Zlíně v domácí karanténě.

„Provedli jsme zároveň dezinfekci šatny, dílny, chodeb a dalších prostor, kde se infikovaný pohyboval,“ upřesnil Radek Hauerland.
Česká zbrojovka podle jeho slov stále vyrábí v omezeném režimu, který byl nastaven po nařízení nouzového stavu Vládou ČR. Zaměstnancům České zbrojovky firma poskytuje ochranné pomůcky nad rámec běžného režimu, zejména roušky, respirátory, jednorázové rukavice a dezinfekční prostředky.

„Pracovní směny jsme zkrátili a upravili tak, aby se zaměstnanci při střídáni směn na šatnách nepotkávali. Zvýšili jsme četnost úklidu a zároveň zavedli desinfekci dotykových ploch,“ doplnil Radek Hauerland.

Vizualizace trasy dálnice D 55 v úseku Staré Město - Moravský Písek.
Další povolení pro stavbu dálnice D55 u Starého Města

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník