Bylo 28. prosince, když její rodiče kříženku maltézáka s pudlem pustili okolo 9.30 hodin ještě s jednou fenkou proběhnout se kolem domu na jejich klasické kolečko. Ketynka se už ale nevrátila. 

„Je více než pravděpodobné, že nám byla odcizena,“ obává se Veronika Ondrová.

Ilustrační foto.
Tragédie v Přerově: roční dítě pokousal pes, zraněním podlehlo

Podle ní by nikdy sama neutekla, bála se. Vždycky se pohybovala jen v okolí domu a vždy s druhou fenkou. 

„Navíc máme informaci, že poblíž vrat našeho domu někdo viděl přibržďující auto. Moc nám chybí, i druhému pejskovi. Pokud jste někdo náhodou dostali takový nečekaný dárek, prosím pochopte nás a mějte srdce na správném místě,“ vyzývá o pomoc veřejnost. 

Rodina hned po jejím zmizení prohledala blízké okolí, celou obec, podívali se i do popelnic pro případ, zda ji někdo nesrazil a nevyhodil, obcházeli i blízký les. Nikde po fence ani stopa. 

„Nikdy by nikomu neublížila, byla k dětem strašně vstřícná. Pokud ji někdo vrátí či najde, odměna je jistá. Nic řešit nebudu, jen ať se vrátí k nám. Smutníme po ní, i druhý pejsek ji po domě hledá, kňučí. A Ketynce se určitě také stýská,“ říká majitelka.

Případní nálezci se na ni mohou obrátit na čísle 774 16 33 73. Ketynka na sobě měla světlemodrý obojek, není tetovaná, ani čipovaná. Pokud ji někdo sebral s cílem ji množit kvůli maltézskému psíkovi, nepomůže si. Je totiž křížená s pudlem. 

Ilustrační foto.
Viníkem bojové plemeno? Ne, člověk, shodují se odborníci