Na čtyři desítky účastníků akce, splňujících její podmínky – kolo bez převodu, nebýt členem KSČ(M) a vyrazit v komickém převleku, startovaly v sobotu 5. června tradičně z uherskohradišťského Mariánského náměstí.

VIDEO: Start 47. ročníku Giro de pivko

Zdroj: DENÍK/Pavel Bohun

„Letos jedeme v duchu hesla Nenecháme se zastrašit ničím a nikým. Je to o tom, že se nesmíme nechat zlomit ani epidemií, ani režimem, ani úředníky. Jde o to, že, lidé musejí být silní a odvážní, tak jak nás k tomu vybízel pan prezident Havel,“ řekl Deníku organizátor akce Lukáš Hofman.

Do Hradiště dorazil peloton cyklistů v čele s mistrem světa Josefem Zimovčákem. Zastávka na nádvoří Reduty. Stanislav Dufka (třetí zprava), Radek Bartoníček (druhý zprava).
Do Hradiště dorazil peloton cyklistů v čele s mistrem světa Josefem Zimovčákem

Po následné úvodní zastávce v STBaru u hospodského Jirky Klapky se aktéři recese vydali z Hradiště na tradiční okruh do Starého Města, Zlechova, Buchlovic, Břestku, Tupes, Velehradu přes Staré Město zpět do metropole Slovácka. Tam výjezd vrcholil v restauraci Koruna a posléze v klubu Mír.

„Vzhledem k tomu, že se nacházíme v době pokoronavirové, je řada hospod zavřených, a proto máme lehce pozměněnou trasu. V Břestku nás bude čekat z Baloncentra cesta na Břesteckou skalu a zpět na Baloncentrum,“ upozornil účastníky těsně před startem Lukáš Hofman.