„Gahurův prospekt není ani zdaleka využitý tak, jak by mohl být. A to chceme změnit. Na podzim už bude k lidem daleko přívětivější," slíbil primátor Miroslav Adámek.

Nejzásadnější změnou má být vytvoření systému chodníků ve spodní části Gahurova prospektu, který propojí náměstí Práce se sídlem Filharmonie Bohuslava Martinů a rektorátem univerzity. Chodníky budou zapuštěné pod úroveň okolí a každý večer nasvícené. Mají se stát vhodným místem pro relaxaci a odpočinek, protože bude možné se na jejich okraje posadit. V celém prostoru bude možné využívat veřejně přístupnou WIFI síť.

„V rámci proměny dojde také k instalování stálého přechodu pro chodce před Kongresovým centrem a rektorátem Univerzity Tomáše Bati. Nahradí dosavadní provizorním řešením," doplnil 1. náměstek primátora Jiří Kadeřábek.

Přestavba Gahurova prospektu je jedním ze tří projektů, které mají výrazným způsobem změnit vzhled města. Dalšími jsou rekonstrukce podchodu propojujícího náměstí Práce s bývalým továrním areálem Svit, a obnova Parku Komenského. 

ŠÍDLOVÁ MARIE