Nejen děti jdoucí do školy, ale i ostatní obyvatelé tam totiž doslova riskují každý den své životy. Ještě nedávno pak riziko smrtelných nehod zvyšovala absence chodníku.

„Nejhorší úsek je ve směru od obce Doubravy, kde řidiči vůbec nedodržují rychlost. Když děti vyjdou od nás ze školy z boční cesty na tu hlavní, kterou pak ještě třeba přecházejí, snadno se může stát neštěstí,“ řekla Deníku ředitelka bohuslavické základní školy Lenka Vavrušová.

Ještě před několika týdny navíc všichni museli chodit za plného provozu po frekventované cestě. To už ale naštěstí podle ředitelky odpadlo. Vlivem toho, že silničáři už několik měsíců opravují velkou křižovatku v obci, byla součástí prací také stavba nového chodníku kolem zmíněného frekventovaného a nepřehledného úseku.

Stavba D49. Ilustrační foto
Petici na podporu dálnice chybí už jen dva tisíce podpisů

„Konečně, bylo to už zapotřebí. Když jsme s dětmi chodili na různé akce, museli jsme jít po silnici v řadě za sebou. A to za plného provozu. Do toho řidiči jezdili hodně rychle,“ připomněla ředitelka.

Starostka Jana Puškáčová věří, že dvojice měřičů rychlosti ukázní zběsilé šoféry, kteří tak už do obce nebudou vjíždět leckdy hodně vysokou rychlostí.

„Jeden bude umístěný na začátku obce ve směru od Doubrav, druhý pak od Zlína. Doufám, že tím přispějeme k bezpečné dopravě. Snad je blikající radar přiměje dát nohu z plynu,“ konstatovala starostka. I ona naráží na fakt, že nejvíce jde o život lidem jdoucím právě od obce Doubravy.

„Řidiči vjíždí do obce v podstatě z lesa, a to hned z nepřehledné zatáčky, čímž tak ceduli obce nerespektují. V místě je přitom odbočka ke školce a školce, kde lidé hodně přecházejí cestu. Bohužel přechod tam není možný udělat, nejsou tam na to podmínky,“ podotkla starostka.

Náklady na oba radary vyčíslila na 160 tisíc korun, přičemž dobrou polovinu zaplatí BESIP.

Ilustrační foto
Modernizace trati Otrokovice-Vizovice budí emoce v Bartošově čtvrti a Loukách

Podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové v Bohuslavicích hlídky už několikrát zaznamenaly porušení rychlosti. „Umístění radaru dle našeho názoru bude mít pozitivní dopad na rychlost v obci,“ doplnila Monika Kozumplíková.