Plánuje řadu investic, například silnici I/35 tak čeká výměna povrchu vozovky hned ve třech úsecích, a to v ulici Rožnovská ve Valašském Meziříčí, na nábřeží Dukelských hrdinů v Rožnově pod Radhoštěm a tří okružních křižovatek ve Valašském Meziříčí.

Dále například půjde o opravu křižovatky silnic I/55 a II/497 v Uherském Hradišti, komunikace I/57 Horní Lideč, I/55 Kunovice, I/57 Horní Lideč a Vsetín – Ohrada po Ústí.

„Na začátku stavební sezóny dokončíme třetí etapu oprav povrchu vozovky v Rožnově pod Radhoštěm na nábřeží Dukelských hrdinů, a to úsek od křižovatky U Janíků pro městskou knihovnu. První dvě etapy oprav jsme dokončili už v loňském roce,“ poznamenal ředitel Správy Zlín ŘSD Karel Chudárek.

Sněhová nadílka na Jižních Svazích ve Zlíně - 23. ledna 2021 ráno
Nádhera, která rychle mizí. Zlín "pocukroval" sníh, podívejte se

Dopravní komplikace lze podle něj očekávat v souvislosti s výměnou povrchu vozovky u celkem tří okružních křižovatek silnic I/35 a I/57 ve Valašském Meziříčí.

Předpokládaná investice do oprav tří kruhových objezdů činí deset milionů korun bez DPH.

„Termín ještě upřesníme. Navazovat bude další oprava úseku silnice I/35 v délce 1,432 km v ulici Rožnovská. Práce budeme pravděpodobně provádět po polovinách v režimu 1+1, ani zde se ale nevyhneme dopravním komplikacím, zejména v ranních a odpoledních špičkách,“ připustil ředitel zlínské správy ŘSD.

Aktuálně silničáři připravují podklady pro výběrové řízení na zhotovitele stavby.

„Práce plánujeme zahájit v dubnu, předpokládaná výše investice činí 53 milionů korun bez DPH,“ dodal Karel Chudárek.

Na Valašsku ŘSD letos chystá také opravy silnice I/57 v obci Horní Lideč a Vsetín (sjezd Ohrada) – Ústí.

Na Slovácku bude provedena oprava úseku komunikace I/50 před křižovatkou Bzová – Starý Hrozenkov a I/55 v Kunovicích, a to úsek od kunovického podjezdu po křižovatku v centru. Dojde k částečnému rozšíření silnice I/55 a v některých místech vzniknou nová parkovací místa, aby byla doprava bezpečnější a plynulejší.

Nový povrch dostane také křižovatka silnic I/55 a II/497 v Uherském Hradišti.

„Ani tato oprava se neobejde bez dopravních komplikací. Práce tam chceme zahájit v dubnu a trvat by měly zhruba měsíc. Výše investice činí 6,5 milionu korun, dopravní omezení upřesníme před zahájením prací,“ slíbil ředitel zlínské pobočky ŘSD.

Mikuláštíkovo fojtství v Jasenné na Zlínsku.
Mikuláštíkovo fojtství stojí v Jasenné 273 let. Teď má nového správce

Předběžný plán oprav silnic I. tříd ve Zlínském kraji v roce 2021

– I/35 Rožnov pod Radhoštěm, nábřeží Dukelských hrdinů, oprava vozovky

– I/35, I/57 Valašské Meziříčí, okružní křižovatky

– I/50 před křižovatkou Bzová – Starý Hrozenkov

– I/55 Kunovice, průtah

– I/55 Uherské Hradiště, křižovatka s II/497

– I/57 Horní Lideč

– I/57 Vsetín sjezd Ohrada – Ústí (most ev.č 57-071)