Co všechno jste měli připraveno?


Mimo jiné jsme se zúčastnili exkurze v České televizi na Kavčích Horách, kde nás zkušený průvodce seznámil sprací kulisáků, maskérů, produkčních či režisérů. Skutečně přitažlivý program vPraze by mohl mladým zRožnovského parlamentu závidět skutečně každý. Režisérku Němcovou jsme například zastihli před natáčením pohádky vjednom zfilmových studií.

 

Zážitky ztelevize tím však neskončily…


Na naše přání nás pak zavedli také do budovy zpravodajství, kde redaktoři pilně připravovali reportáže na večer. Těsně po našem odchodu znatáčecí místnosti již na židlích seděli moderátoři a vysílali nejaktuálnější zprávy zcelé republiky. Vyzkoušeli jsme si také na vlastní kůži, jaké je to pohybovat se po modrém virtuálním studiu, kde se například natáčejí Otázky Václava Moravce.

 

Co na dětech zanechalo největší dojem?

 

Navštívili jsme dokumentární film Podmořský život 3D vkině IMAX. Pohodlně usazeni do sedaček svelkými brýlemi na očích jsme se ponořili do mořských hlubin a stali se alespoň na chvíli součástí podmořského života. Byl to zážitek nad zážitky.

 

Co všechno jste ještě za tři dny vPraze stihli?

Poznali jsme především kulturní památky a procházeli se centrem města. Jako správní „parlamenťáci“ jsme se byli také podívat do Senátu České republiky. Vyzkoušeli jsme si, jak se senátorům sedí vkřesílkách, zjistili jsme, jak funguje hlasovací zařízení. A někteří si otestovali i kecpultík. Všechno to opravdu stálo za to.