Kurzy probíhaly v prostorách zlínské městské policie na Santražinách a byl o ně velký zájem. Kapacita kurzu tak byla beznadějně naplněna. „Zúčastnění senioři byli s náplní akademie spokojeni. Vždyť se dozvěděli, jak se mají v případě nouze bránit a na koho se mohou obrátit," připomněla manažerka prevence kriminality Městské policie Zlín Kamila Nováková.

Mají zájem také o sebeobranu

Snad díky výborné organizaci i odborníkům, kteří jednotlivé lekce vedli, byli všichni účastníci akademie doslova nadšeni. „Akademie se mi líbila a hodně mi dala. Byla dobře zorganizovaná," pochvaloval si jeden z jejích účastníků, dvaasedmdesátiletý Vladimír Tesař. Sympatie panovaly ovšem i na druhé straně.

„Jsem rád, že senioři k akademii přistoupili velmi aktivně. Navíc svými zkušenostmi obohatili každou prezentaci. Díky jejich zájmu jsem přesvědčen, že v budoucnosti budeme dělat i dvě akademie ročně," pochválil spolupráci se seniory ředitel zlínské městské policie Milan Kladníček.

Připomněl také, pokud bude přetrvávat nadšení, osloví městská policie účastníky kurzů, zda budou mít také zájem i o kurzy sebeobrany.

„Tak do toho bych šla, určitě se do nich přihlásím," prohlásila s úsměvem čerstvá absolventka Senior akademie, sedmdesátiletá Jana Dostálová. Inu šmejdi, zloději i různí pachatelé to budou mít ve Zlíně se seniory těžké, naučili se totiž proti nim bránit. Navíc krom trika s logem městské policie dostali každý na cestu i pepřový sprej (zav)

SENIOŘI AKADEMII ZVLÁDLI

Dvacítka seniorů ze Zlína má jasno: kdy by je někdo chtěl okrást nebo na ně nedej bože zaútočit, vědí, co dělat. Naučili se to ve škole. Ptáte se, jaká je ve Zlíně škola pro seniory? Kromě univerzity třetího věku je to senior akademie, na které vyučují strážníci a odborníci. Včera se se seniory rozloučili. Každý z nich dostal po absolvování kurzu diplom.

„Starší lidé se seznámili s úskalími, která je mohou potkat. Je také důležité, že vědí, že každá situace má řešení," říká manažerka prevence kriminality Městské policie Zlín Kamila Nováková. Její slova podtrhl i ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček, který účastníkům akademie kladl na srdce: „Když budete mít jakýkoliv problém, napište, ozvěte se. Rádi vám pomůžeme a budeme se o to snažit ze všech sil," slíbil ředitel městských strážníků. Snímky: Deník/Jana Zavadilová, MP Zlín