Stále platí, že město chce získat fotbalový stadion. Ale zadarmo.

„Dali jsme náhradní termín pro vyklizení, pokud to ani tentokrát exnájemník nesplní, necháme jej vyklidit exekučně,“ přiblížil právník SK Zlín Radek Židlík.

Podotkl, že noví zájemci o zlínský svah představující lukrativní pozemek již klepou na dveře.

„O prodeji zatím jednáme, jde o specifický majetek, svah je veden v platném územním plánu jako sportoviště, a my jej proto jako sportoviště musíme prodat. Proto chceme zvážit nejlepší nabídku,“ naznačil právník SK Zlín.

K prodeji tak jsou nyní mimo jiné i dvě chaty na Portáši na Valašsku a na prodej by byl i po zásadní rekonstrukci volající fotbalový stadion na Letné. Předpokládaný zisk z prodeje nemovitostí by se mohl podle právníka SK Zlín pohybovat v desítkách milionů korun.

Již za dva měsíce má přijít na svět v Zoo Zlín mládě slona afrického. Ve sloninci však nedochází k žádným výrazným změnám. Zola , Kali i Ulu, musí trénovat každý den.  (Ulu).
7 otázek pro zoo aneb Čekáme slůně

„Tyto finance pak půjdou do reinvestic našich sportovišť. Řada z nich je v dezolátním stavu,“ doplnil předseda výkonného výboru SK Zlín Roman Macek.

Mezi první investiční akce bude podle něj patřit oprava zlínské Sportovní haly Novesta. SK Zlín, jedna z největších sportovních organizací v kraji, vlastní i po rekonstrukci volající fotbalový stadion Letná. Největší zájem o něj má přímo město Zlín, které od SK Zlín čeká konečnou nabídku. Obě strany již dříve deklarovaly, že mají vůli o této nemovitosti jednat. Podle všeho má jít o bezplatný převod na město Zlín, které chce do stadionu investovat.

„Vůle k jednání tady je. Už je v běhu,“ dodal sportovní terminologií Roman Macek.

„Čekáme na rozhodnutí valné hromady SK Zlín. Pokud nám SK Zlín dá nabídku, jsme schopni reagovat,“ přiblížil zlínský radní Ondřej Běták.

„Největší sportoviště mají patřit městu,“ naznačil za SK Zlín Roman Macek.

Ilustrační foto
Z vycházky se stalo peklo. Na ženu zaútočili dva psi najednou