Hlavním pořadatelem dostihového odpoledne je město Slušovice. „Vyřídili jsme další potřebné záležitosti a připravili závodiště po technické stránce. Bylo třeba dát do pořádku například živé ploty nebo tribunu, natřít zábradlí. Pracujeme na tom už pět týdnů,“ vysvětlil starosta Slušovic František Pavelka. Městu se podařilo dohodnout na konání dostihů také s dalšími majiteli částí areálu. „Firma S-Media nám zdarma poskytla startovací boxy, cílovou věž pro rozhodčí a vybavení pro venkovní tribuny, na pronájmu tribun, padocku i dalších nutných zařízení jsme se dohodli i s dalšími vlastníky BS-Dealerem a Jockey clubem,“ upřesnil starosta.

Uspořádání dostihového odpoledne není levnou záležitostí. „Podařilo se sehnat tři sta čtyřicet pět tisíc korun. Jsou to příspěvky různých dostihových nadšenců a firem, které dostihový sport podporují,“ informoval Vraj.

Vrcholem sportovního odpoledne budou tři závody. „Hlavním je Cena společnosti Charvát Group s. r. o.,“ sdělil Vraj. Ta se poběží o osmdesát tisíc korun na osmnáct set metrů. Letos se dostihy ve Slušovicích jedou podruhé. „Konaly se zde jedny v červnu u příležitosti filmového festivalu ve Zlíně,“ uvedl starosta Slušovic. „Od příštího roku bychom ale chtěli dělat tři až čtyři dostihy ročně, a to celodenní. To znamená více rozvinout i doprovodný program,“ doplnil Pavelka.