Během večera byla vážná situace v Dobrkovicích a u Velkého Ořechova na Zlínsku, kde byly cesty takřka nesjízdné. Během dne došlo i k několika nehodám, z toho dvě vážně se staly na Zlínsku.

Nejprve odpoledne havarovalo na trase mezi Spytihněví a Halenkovicemi na Zlínsku auto do stromu. V něm seděl řidič a jeho asi pětatřicetiletá spolujezdkyně. Ta utrpěla vážnější zranění a z vozu ji museli vystříhat krajští hasiči.

„Ženu jsme odvezli do nemocnice s podezřením na zlomeninu stehenní kosti. Řidič utrpěl jen povrchová zranění,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

V podvečer došlo k další nehodě, tentokrát na světelné křižovatce nedaleko zlínské místní části Kostelec. Šofér vyjel se svým vozem z cesty a zaparkoval ho na svodidlech.

„Máme hlášenou řadu nehod v celém kraji. Zjistili jsme však, že nejvíce havarovali ti šoféři, kteří používají GPS navigace. Ty je totiž navádí na nejkratší možné cesty. V tuto chvíli by však měli hlavně používat hlavní tahy, které silničáři průběžně ošetřují,“ radí zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Dodala však, že policisté radí všem, aby pokud nemusí, raději na cesty ani nevyjížděli.

Silničáři jsou neustále v pohotovosti. „Od pátku jsme se nezastavili. Děláme, co se dá. Neustále naše vozy jezdí a sypou,“ sdělil zástupce Správy a údržby silnic Zlínska David Polášek.

Podle meteorologů by se situace měla uklidnit ještě během dnešní noci.