Ke konci roku totiž svou pobočku u prvního segmentu uzavírá a přestěhuje do města Česká spořitelna. Upozornil na to na Facebooku jeden z přispěvatelů, jenž ve skupině Co mě štve ve Zlíně zveřejnil e-mail, který od banky obdržel. V něm stojí, že se banka přestěhuje do areálu Svitu. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Ilustrační foto.
Havarijní most? V kraji žádný, ale velmi špatných mostů máme třicet

„Dřív jsem to brala jako službu klientům a konečně rozumný krok. Udělat pobočku pro nemalou část lidí ze sídliště na Panoramě. Ale nakonec, proč je všechny nenahnat do Svitu, kde není kde parkovat, a projet kolem pošty je o nervy. Stejný nesmysl udělali s hlavní poštou. No jo, služby lidem,“ posteskla si v komentáři R. Metelová.

A není zdaleka sama, kterou zpráva nepotěšila. Někteří jí dokonce nevěří.

„A co tak nájemní smlouva? Zřejmě se spořce nechtělo ji v objektu prodloužit. Ostatně, jen spekulace, ale i tak věřím, že to naštve spoustu lidí žijících na Jižních Svazích. Ale co už,“ komentoval na Facebooku zveřejněný e-mail P. Kotolan.

O spekulace či lživou zprávu ale opravdu nejde. Pobočka spořitelny míří skutečně do továrního areálu, kde již několik konkurenčních bank své pobočky má, zatímco na Jižních Svazích zbyde jen jedna.

„Pobočku přestěhujeme od 5. ledna 2018 na adresu Zlín, J. A. Bati 5637 (budova Dvanáct). Z důvodu stěhování bude pobočka ve dnech 27. prosince 2017 až 4. ledna 2018 uzavřena. Děkujeme za pochopení,“ stojí v prohlášení peněžního ústavu na jeho stránkách v poznámce u pobočky na Jižních Svazích v ulici Okružní.

Ilustrační foto
Vítězí pohodlnost? MHD jezdí jen více než třetina obyvatel

Z e-mailu zveřejněného na Facebooku ve skupině Co mě štve ve Zlíně ale vyplývá, že pobočka sice zrušena bude, ale nikoli veškeré služby v místě.

„Pobočka bude upravena na obchodní místo bez pokladny, ve kterém si vklady a výběry můžete zajistit sami přes vkladový a výběrový bankomat,“ uvádí peněžní ústav v e-mailu s tím, že tento bude dostupný klientům 24 hodin denně.

Lidé tento „vánoční dárek“ od banky ale nepřijímají převážně pozitivně.

„Můj tchán, je mu 73. Nemá internet ani chytrý telefon. Teď má tedy důvod k procházce do města,“ zdůraznila v dalším komentáři L. Balunová.

Lidé také upozorňují, že ve městě má banka v poměrně krátké docházkové vzdálenosti pobočky již dvě a u nové ve Svitu navíc bude zřejmě problém s parkováním. „Ve Svitu se nedá zaparkovat,“ uvedl například R. Kolář.

Nová pobočka ve 12. budově v továrním areálu se otevře klientům 5. ledna.

Ilustrační foto
Za rok zvolíme nové starosty. Co se povedlo stávajícím?