Postaralo se o to přestupkové oddělení Odboru právního magistrátu ve výkonu státní správy. Ve čtvrtečních ranních hodinách zaslalo firmám předběžné opatření nařizující zastavení veškeré stavební činnosti na vlečkových drahách a pozemních komunikacích. Tento krok má uklidnit vyhrocenou situaci, která v posledních dnech v areálu nastala.

„Jsme velmi rádi, že se magistrát touto situací zabýval, a že se mu podařilo ji v přiměřeném čase vyřešit. Díky tomuto opatření by se měla situace stabilizovat a vytvořil se prostor pro jednání," doufá právník SPBAZ Jaroslav Juráš.

Samotné vedení zlínské radnice nehodlá do sporu, který se týká podnikatelských subjektů, nijak zasahovat. Již dříve to oznámil náměstek primátora Aleš Dufek.

Současný krok, jak vysvětlil mluvčí Zlína Zdeněk Dvořák, skutečně nepochází z pera vedení radnice, nýbrž ze strany samotného úřadu ve výkonu státní správy. „Ze strany správního orgánu bylo 5.12.2012 vydáno rozhodnutí o předběžném opatření, a to na základě návrhu právního zástupce jedné ze stran. Návrhu o předběžném rozhodnutí bylo vyhověno v plném rozsahu," potvrdil Dvořák.