Ovšem okolnosti přinutily jeho záměr zčásti změnit. Nakonec volební úspěch prožíval v kruhu rodinném, přičemž šampaňské se už chladilo v lednici. „Jsem mimo internet, spolupracovníci mě však informují, jaké jsou průběžné výsledky," řekl Deníku ještě v sobotu odpoledne Jaroslav Budek.

Původně chtěl vyrazit za hranice Zlínského kraje za rodinou nebo také houbařit, nakonec ale vlivem okolností zůstal v regionu a rozhodující čas trávil poblíž domova na zahradě v nedaleké obci.

„Udělal jsem si volný program, že si vyvětrám hlavu. Všechno už v této chvíli záleží na voličích," říkal ještě před spočítáním výsledků.

Tentýž den ale už přijímal gratulace. „Vnímám to tak, že lidé ohodnotili naši práci. Smekám před obyvateli, že i když byli pod takovým tlakem, v tom všem se zorientovali," podotkl Jaroslav Budek. Za úspěch je rád. Když prý viděl výsledek, byl pyšný, že lidé pochopili, že se snaží dělat poctivou politiku.

„S uplynulým čtyřletým volebním obdobím jsem docela spokojený. Když jsme dělali ohlédnutí za plány, které jsme si stanovili, tak můžu říct, že jsme byli docela úspěšní z více než devadesáti procent. Svoje jsme si odpracovali," věří Jaroslav Budek.

„Šampus ale bouchneme až po utvoření ideální koalice," dodal.