Deník dlouholetého starostu Vlčkové oslovil, ten se však odmítl dál k věci vyjádřit s tím, že policii vše vysvětlil a že ta stáhne své obvinění. „U nás tato věc pravděpodobně skončí návrhem na podání obžaloby a to v řádu několika týdnů," reagovali na to policisté prostřednictvím své mluvčí Moniky Kozumplíkové.

Vytýkaného jednání se starosta Huňa měl dopustit v roce 2013. Podle obvinění když opravovala obec kulturní dům a hasičskou zbrojnici, se bez vědomí zastupitelstva ústně dohodl o provedení instalatérských prací s jednatelem instalatérské firmy ze Zlína. Její jméno máme v redakci k dispozici. Podle policie, ta pak provedla všechny požadované práce dle projektu. Jejich činnost Pavel Huňa prý osobně vedl a dílo si bez výhrad v prosinci roku 2013 převzal.

„Za zhotovení však obec nezaplatila a poškozené firmě dluží jí 700 tisíc korun. Vzhledem k tomu podal jednatel firmy na starostu obce trestní oznámení," uvedla zlínská policejní mluvčí.

Deník oslovil i jednatele společnosti která provedla práce ten se však k věci odmítl vyjádřit.

„Je velmi neobvyklé dohodnout zakázku ústně," myslí si jednatel jiné společnosti Instalatér Zlín Milan Jankovič. Naproti tomu další z majitelů instalatérské firmy Jiří Vlček zmínil, že i podání ruky mohlo být závazné. „Je to o důvěře, i to dříve fungovalo, dnes je to však velký risk," myslí si odborník.

Ve Vlčkové celá kauza vyvolala protichůdné reakce. „I když mám ke starostovi výhrady, nezanechává to ve mně žádný pocit," uvedl místní obyvatel. „Starostu znám a vím, že jednal v dobré víře pomoci obci," myslí si zase místní žena. Ani jeden si nepřáli zveřejnit své jméno.