„Já se bojím čertů a určitě se budu bát i tady. „To já se těším a doufám, že strašidla se nebudou bát nás," komentovali ještě před prohlídkou Martin Malík a Jitka Konečná z Bystřice pod Hostýnem, kteří sem přijeli se svými dětmi.

„Letos je to opravdu vydařené, lidé mají zájem, a i když některé děti pláčou, my je osobně před strašidly zachraňujeme," komentoval v průběhu prohlídek za organizátory sobotní akce Spolku přátel hradu Lukova Jiří Holík s úsměvem. Dodal, že na programu sobotního dne se podílelo sto lidí.

„Moc se mi to líbilo, je to bezva akce, navíc v krásném prostředí," hodnotila Lenka Černá ze Zlína po jedné z prohlídek. Její syn Honzík Feilhauer to hodnotil slovy: „dobré". Dodal ovšem, že se vůbec nebál

„Ke konci se děti bály vlka, ale jinak to bylo dobré, doporučuji to všem," smála se naproti tomu Jolana Ryzová z Lukova. Prozradila, že jsou tady s dětmi již podruhé a tuto akci mají rádi.

„Potěšil nás zájem všech, tyto prohlídky si lidé oblíbili a dnes to bylo opravdu znát," uvedl spokojeně Jiří Holík.

Připomněl, že každoročně je při této příležitosti pro návštěvníky připraveno téma strašidelného příběhu. Komentovanou prohlídku kromě strašidel prokládaly scénky tohoto představení, které pro návštěvníky připravili divadelní ochotníci z Hvozdné a Boca Fuego. Jak také organizátor akce dodal, další velká událost na hradě Lukov bude 26. září, a to tradiční Den hradu. "Při této příležitosti bude také žehnána kaple," pozval všechny již nyní Jiří Holík.