Kromě koncertu a odpoledních tvořivých dílniček pro děti si mohli v sobotu návštěvníci trhů vychutnat také některou z grilovaných specialit, langoše, bramboráky, uzeniny, sýry a také nejrůznější sladkosti, které prodejci tradičně nabízí.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci horkých nápojů - ať už dobré kávy, čokolády, svařáku či vánočního punče. K zakoupení jsou navíc i variace punče s příchutí i v jeho tradiční receptuře.

Stánky s občerstvením budou během adventu otevřené od 10 do 22 hodin. Děti pak čeká každý den akce a dospělé návštěvníky koncert.

První adventní neděli se navíc na náměstí u radnice rozsvítí vánoční strom. Před samotným Andělským rozsvícením vánočního stromu, které je naplánováno na 17:45 hodin, vystoupí od 15 hodin folklorní soubor Vonička, cimbálová muzika Paléska a Dětský pěvecký sbor Čamlíci a Carmina Bona. Sváteční podvečer uzavře Jaroslav Uhlíř s Kapelou.

Vánoční řemeslný jarmark

V sobotu 3. prosince pak odstartuje tradiční vánoční řemeslný jarmark, který bude probíhat denně od 9 do 18 hodin.

Kromě pestré nabídky řemeslných a rukodělných výrobků a vánočního sortimentu bude na náměstí i nadále probíhat doprovodný program. V plánu je řada koncertů a folklorních vystoupení, dílničky a kino pro děti, divadelní představení, podívaná na práci ledových sochařů, floristická dílna s Charitou, a mnoho dalšího.

14|15 BAŤŮV INSTITUT. Festival stavebnic
VIDEO: Festival stavebnic a her ve Zlíně přilákal malé i velké nadšence

I letos si mohou Zlíňané navíc společně zazpívat koledy. Umožní jim to, tradiční podvečer Česko zpívá koledy s Deníkem. Nejinak je to s předáním Betlémského světla na náměstí Míru, o které se stejně, jako každý rok i letos postarají zlínští skauti.

Předvánoční trh potrvá do 23. prosince, některé stánky s nápoji a stodola s živou hudbou pak zůstanou na náměstí Míru až do 1. ledna.

Denně od 17 hodin se tam navíc uskuteční koncert. Na Štěpána od 16 hodin navíc ožije na náměstí Míru příběh narození Ježíše Krista v podání zlínských farníků. V neděli 1. ledna pak zakončí vánoční období a přivítá nový rok 2023 Novoroční ohňostrojová afterparty.