Narodil se 1. ledna 2018 čtyřiačtyřicet minut po půlnoci a tím se stal prvním narozeným miminkem ve Zlínském kraji v tomto roce.
Malý Honzík vážil 4020 gramů a měřil 52 centimetrů, a je druhým dítětem manželů Krkoškových z Otrokovic. Doma se na něj těší jeho sestřička, dvouletá Adélka. „Všechno proběhlo naprosto bez komplikací a rychle, personál nemocnice byl úžasný, takže jsem moc ráda. Rodilo se mi dobře a rychle,“ řekla Martina Krkošková. Že se narodí chlapec, věděli několik měsíců dopředu. Tatínek Martin Krkoška popsal jízdu z Otrokovic do zlínské porodnice jako velmi rychlou. „Vyjeli jsme z domu lehce po půlnoci. Naštěstí byly prázdné cesty a doufám, že úřady budou shovívavé. Musel jsem jet trochu rychleji než obvykle,“ přiznal s úsměvem.

První miminko hradišťského okresu se narodilo v Uherskohradišťské nemocnici 1. 1. 2018 v 16.06 hodin. Adéle Zimčíkové a Petru Zemkovi z Vlčnova se narodil syn Patrik, 49 centimetrů a vážil 3040 gramů..
V Uherském Hradišti se první dítě narodilo po šestnácté hodině


Jeho žena ještě se smíchem dodala: „Manžel byl skvělý. Zvládl se mnou během té zběsilé jízdy i dýchat,“ vysvětlila Martina Krkošková. „Odrodil jsem to v autě a tys to dorazila,“ nechal se slyšet tatínek Martin s úsměvem. Sám už zkušenosti s porodem má. Byl u toho, když přišla na svět dcera Adélka. „Přece si to nenechám ujít,“ říká o narození svých dětí. „To další už odrodíme doma,“ zavtipkoval tatínek Martin.

Že přivedou na svět letošní první dítě ve Zlínském kraji, tušili rodiče už při příjmu. „Ale v tu chvíli řeší člověk trochu jiné záležitosti,“ usmívá se maminka. Doplnila, že jejich přátelé a známí si je oba před příchodem Honzíka na svět dobírali, že to budou určitě právě oni, kteří takové prvenství získají. „Teď si z nás utahují, že měli pravdu,“ doplnil tatínek Martin.
Podle paní Martiny je Honzík spokojené a hodné miminko. Před příchodem novinářů si dal mléko a usnul. Nevzbudily jej ani blesky fotoaparátů.

Prvním letošním Valáškem je chlapeček Rudolf. Narodil se ve Vsetínské nemocnici minutu před půl šestou ráno. Maminka je ze Vsetína, ona i chlapec jsou v pořádku.
Prvním letošním Valáškem je chlapeček Rudolf ze Vsetína

„Přála bych mu do života hlavně zdraví a aby byl pořád spokojený, ať bude dělat cokoliv. Chtěla bych, aby si našel v životě to svoje. Rozhodně jej nebudeme do ničeho tlačit,“ slíbila maminka. Ve zlínské Krajské nemocnici T. Bati přišel na svět 1. ledna další Honzík. Jan Jaroš se narodil v 17 hodin a 14 minut a pro letošek se stal prvním dítětem města Zlína. Celkem se v KNTB narodilo první den nového roku šest dětí.

Loni přišlo první děťátko narozené ve Zlíně na svět 1. ledna 2017 v 00.15 hodin. Zdravého synka Aleše porodila maminka Lenka Jurková z Újezdu u Valašských Klobouk. Za celý rok 2016 bylo ve zlínské porodnici 2392 porodů, což je o 24 více než v roce 2015.
Prvního ledna 2016 se prvním krajským dítětem a prvním dítětem města Zlína staly holčičky Eliška Orsavová a Olívie Marušáková.

Prvním miminkem v Olomouckém kraji je Viktorka, která se narodila v prostějovské porodnici
První miminko Olomouckého kraje se narodilo v Prostějově
Ilustrační foto
V Kroměříži se stal prvním miminkem roku malý Matěj

Jak se loni rodilo v nemocnicích?

★ Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně 2438 dětí, z toho 1269 chlapců
★ Uherskohradišťská nemocnice 1327 dětí, z toho 666 děvčat
★ Kroměřížská nemocnice 661 dětí, z toho 337 děvčat
★ Vsetínská nemocnice 885 dětí, z toho 452 chlapců.

Svým dětem dávali rodiče ve Zlínském kraji i netradiční jména, například Benjamín, Imrich, Fabien, Berenika, Villow, Eilin, Sullivan, Rafael, Timea, Claire Ellen, Melissa, Liliana, Jasmína, Berenika, Mariana, Lilly, Charlie, Viktoria. A perlička: Vloni v Kroměříži se rodiče nemohli rozhodnout, jaké jméno dají děvčátku. Dohodli se, že jí jméno dají, jakmile ji uvidí. V půlce porodu však musela maminka na císařský řez, takže jméno vybíral tatínek a maminka se ho dozvěděla až po probuzení z narkózy. Zdroj: KNTB