Předseda ODS Martin Kuba tak reagoval na to, že oba jmenovaní poslanci nehlasovali o důvěře vlády a před hlasováním odešli ze Sněmovny.

Krátce po hlasování důvěře vládnoucího kabinetu, předseda strany ODS informoval o vyloučení z klubu ODS obou poslanců.

„Není možné mít v řadách členy, kteří nerespektují většinu," prohlásil Kuba České televizi.

Tomáš Úlehla a Jan Florián před hlasováním o důvěře vládě Jiřího Rusnoka odešli ze sálu. Podle slov předsedy ODS to udělali v rozporu se stanoviskem strany. Oba poslanci ještě před hlasováním vydali prohlášení, ve kterém svůj postoj vysvětlili a následně při hlasování potvrdili.

Poslanec Tomáš Úlehla bezprostředně po prohlášení předesedy strany ODS Martina Kuby, reagoval pro Zlínský deník:

"Je to smutné, jak dokáží poslanci přijmout unáhlené rozhodnutí, při kterém jistě sehrály hlavní roli emoce. ODS na parlamentní úrovni dělá jeden přešlap za druhým, a nedožene to u voličů lacinou hrou na týmovou soudržnost. Vnitrostranickou nekorektní personální politikou několika demagogů je tak ODS zaháněna stále více do slepé uličky. Už se údajně ozývají i hlasy požadující mé vyloučení z ODS! To by po 18 letech mých bezaférových služeb jen potvrdilo sílící odklon od konservativních hodnot politiky ODS. Žádného provinění vůči Stanovám ODS, které by bylo důvodem k zahájení represí vůči mé osobě, si nejsem vědom."

Další informace k tématu si přečtěte ve čtvrtečním vydání regionálního Deníku