Výstavba nového bytového objektu začala už v roce 2008, pak se však roky nedělo nic

Lidem z této lokality lze však sdělit dobrou zprávu. Do objektu se v říjnu vrátili stavební dělníci a práce se obnovily. Podle investora by se v roce 2015 mělo v tomto domě už i bydlet.

„Dostavbu objektu jsme zahájili v říjnu a dokončení plánujeme koncem května 2015. Dům má pět nadzemních podlaží a bude zde 37 bytových jednotek. Celá budova je navržená jako nízkoenergetická," uvedl Martin Dlabač z ekonomické divize společnosti SMO Otrokovice, která je investorem stavby.

Návrat dělníků na stavbu ocenila i řada místních.

„Už jsem se opravdu bála, aby to nedopadlo jako na Svazích. Potulovaly se tam kočky a myslím se tam občas snažil i někdo vlézt, jestli tam něco nenajde. Je jen dobře, když se to dostaví, než když by to chátralo," je přesvědčená jedna z místních Pavla Kratochvílová. Ta však projevila obavu, zda budou mít noví nájemníci kde parkovat.

„Projekt počítá v prvním podlaží s garážemi pro nájemníky. Bude jich 36 a čtyři z nich bezbariérové," doplnil Martin Dlabač.

V okolí rozestavěného domu před časem probíhalo i dotazníkové šetření Magistrátu města Zlína. Město se lidí ptalo, zda má investorovi prodat pozemky pod rozestavěnou stavbou. Ten bez toho totiž nemohl pokračovat.

„Šlo o úpravu smluv mezi městem a investorem, společností SMO. Město společnosti prodalo pozemky pod stavbou, takže ta teď může na dostavbu případně žádat dotace," uvedl Zdeněk Dvořák, mluvčí zlínského magistrátu.

Podle něj se takto v některých případech postupuje.

„Funguje to tak, že město pozemky stavebníkovi nejdříve jen pronajme a odprodá je po dostavbě. Tím má stále na stavebníka nějakou páku. Jenže investor takto nemohl žádat o dotaci," vysvětlil mluvčí města.

Stavební povolení je stále platné. Zastavěná plocha činí téměř 900 metrů čtverečních.