„Vše probíhá trošku nestandardně. Především nás tlačí čas, ale nové výzvy se nebojím. Třebaže to asi nebude hned za rok, ale věřím, že se nám společně podaří Zlín vrátit co nejdříve zpět na výsluní, kam patří," prohlásil odhodlaně Jan Salač, který je připraven na dlouhodobou koncepční práci.

„Pro to potřebuji od vedení důvěru, kterou jsem dostal. Smlouvu na kratší dobu bych asi nepřijal, zvláště když jsem musel ukončit veškeré aktivity v Praze," upřesnil.

Bývalý kouč naposledy prvoligového Liberce a v minulosti rovněž interligového Písku a Slavie Praha se s týmem poprvé osobně seznámí na prvním společném tréninku.

„Po odchodu kvarteta reprezentantek (Růčková, Štěrbová, Poznarová a K. Salčáková – pozn. red.) a osy týmu se služebně nejstarší hráčkou a tahounkou týmu stane Míša Budayová. Poněvadž žádné velké nákupy se konat nebudou a týmu nyní citelně schází starší generace, která svými zkušenostmi dokáže podržet ve vypjatých situacích. Pokusím se oslovit bývalé hráčky Zlína, které momentálně nehrají. Například Moniku Pažourkovou," prozradil své úvahy kouč.

„Rozhodně ale využiji sílu kvalitní práce s mládeží. Talentované mládí určitě dostane šanci a bude pouze na holkách, jak moc budou chtít na sobě pracovat a něco nového se naučit," hází rukavici do ringu Salač.

Celá příprava zlínského interligového týmu proběhne v domácím prostředí.

„Narychlo se již nepodařilo zařídit herní soustředění. V tuto chvíli sice máme domluvené jen čtyři přátelské duely, ale věřím, že do startu soutěže jich zvládneme minimálně deset. Jinak příprava proběhne standardně – první tři týdny budou věnovány hlavně kondičce, poté se postupně bude přidávat herní část," načrtl Salač, který coby trenér dorostenecké reprezentace bude týmu scházet od 7. do 11. srpna.

„V tomto čase se bude konat mezinárodní turnaj, o čemž ale vedení klubu vědělo stejně jako mých povinnostech k reprezentaci. V tomto čase tým povede můj asistent, jehož jméno ale ještě není jasné," odmítl cokoliv naznačit Salač, který v příštím týdnu začne řešit bydlení ve Zlíně.

„Zatím zde budu sám, rodina zůstává v Praze. Až časem se rozhodneme, jak dál," nedělá si hlavu Jan Salač.