Berani přitom hned na startu mají velkou výhodu, protože sérii hranou na tři vítězství začínají před svým publikem. A právě zlínští fanoušci své „hokejové modly" nikdy nenechají na holičkách.

„Po špatném startu jsme už sezonu chtěli vzdát, tým se trápil a vypadalo to, že letošní sezona bude opravdu krátká," zmínil šestačtyřicetiletý Mojmír Polepil z PSG Fans clubu Zlín ledního hokeje.

On sám má nejrychlejší týmový sport na planetě opravdu rád. „Vzpomínám, jak jsem ho ještě jako kluk hrával s Mirou Okálem na zamrzlé Dřevnici," svěřil se.

Také on nebude chybět ve frontě na lístky na zápasy play-off.

„To byla doba, když Zlín hrál finále. Stáli jsme na vstupenky celou noc. Každý, kdo přišel do řady, vyfasoval fixku a napsal si na ruku pořadové číslo," usmíval se při šťastné vzpomínce na dva roky starý triumf zlínského hokeje. V rozehrané sezoně přitom tipuje umístění zlínských ševců do čtvrtého místa.

V samotný titul naopak věří skalní pětadvacetiletý fanoušek Matúš Čech.

„Je to stejné jako v minulé sezoně. Začátek neměli nic moc, ale pak se zvedli. Dokázali, že když drží pohromadě a chtějí, tak mohou myslet na nejvyšší umístění," komentoval naděje zlínských beranů Matúš, pro něhož je fandění ševcům velký koníček a způsob odreagování.

Ani on přitom nikdy na domácích utkáních nechybí a dokonce vyjíždí i na ta venkovní. A to i přesto, že je upoután na invalidní vozík. Svou oddaností si vysloužil i pozornost samotných zlínských extraligových hokejistů.

„Zaskočilo mě to. Je vidět, že dokážou ocenit i takové fanoušky, jako jsem já," komentoval.

Z klubu přichází nejen pro skalní a věrné fanoušky dobrá zpráva. Lístky budou. Alespoň na dnešní a zítřejší úvodní utkání předkola.

„Na každý den se v předprodeji prodalo tisíc lístků. Předpokládáme, že kdybychom v předkole hráli s Kometou, byl by zájem o lístky ještě větší," míní Roman Ordelt, tiskový mluvčí PSG Zlín.

Doplnil, že ceny lístků na sezení A a na stání budou na tyto zápasy stejné jako v základní části, tedy 240 a 110 korun. Ceny sezení B jsou 160 korun.

„Pokladny budou otevřeny jak v pondělí, tak i v úterý vždy od 11 hodin až do začátku utkání," připomenul zájemcům o utkání Ordelt.

Několik set lístků na tato utkání prodávaly i internetové portály Ticket Pro a Ticket Art. Došlo však k pochybení z jejich strany, protože na nich je označena soupeřem Zlína Kometa Brno.

„Budeme je akceptovat a jejich držitelé se na zimní stadion dostanou," ubezpečil mluvčí klubu.

Na zápasy předkola play-off se připravuje jako každý rok i zlínská policie.

„Na zajištění bezpečnosti všech zúčastněných budou dohlížet týmy z pohotovostního a eskortního oddělení, kriminalisté, dopravní policie i psovodi se služebními psy," uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Podle ní policisty z republikové policie doplní i zlínští strážníci. Mluvčí Monika Kozumplíková také všechny upozorňuje na dopravní omezení, která vzniknou zejména po skončení mistrovského utkání.

„Chtěli bychom také připomenout všem hokejovým fanouškům, aby svá vozidla zaparkovali na místech, která jsou k tomu určena. Policie na to bude také dohlížet," doplnila zlínská policejní mluvčí.