Právě takovému nemilému zážitku musela čelit i mladá maminka Tereza ze Zlína, která se s ním svěřila na svém facebookovém profilu. Její celé jméno vzhledem k okolnostem nebudeme zveřejňovat.

„Pozor hlavně holky na cyklostezce mezi Malenovicemi a Loukami. Dneska jsem tam šla s malým na procházku a narazila jsem na nějakého nechutného úchyla! Nejdřív stál schovaný za plotem a potom kolem mě začal pořád dokola jezdit na kole. Došlo mi, že to bude nějaký pošuk, tak jsem rychle volala manželovi, abych mu řekla, co se děje a hlavně jsem doufala, že si nic nedovolí, když budu mít telefon u ucha. Když už jsem byla na poslední rovince před ,civilizací‘, najednou se tam objevil znovu, ale to už měl oplzlé řeči a po chvilce na mě začal řvát a nadávat mi. Telefon jsem měla pořád v ruce, tak jsem zapnula kameru a toho hnusáka natočila. Pán, co šel naštěstí zrovna kolem, mu řekl, ať se okamžitě otočí a vypadne, tak se rychle spakoval a odjel. Tak si tam dávejte pozor a nechoďte tam samy,“ varovala ostatní mladá žena.

Ilustrační fotografie.
Jak předejít chudobě? Nekupujte, co nepotřebujete. Neberte zbytečně půjčky

Příště to může být ještě horší

Její komentář vyvolal mnoho reakcí. A jak v takových diskusích bývá zvykem, padala i hodně ostrá slova. Přesto ale i dobře mířené rady.

„Já si myslím, že byste to měla předat na městskou policii v Malenovicích, teď ten člověk napadá jen slovně, ale příště to může být horší. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Může totiž narazit na někoho méně rázného nebo mladou slečnu a může reagovat jinak,“ uvedla žena pod jménem Kateřina Neubauerová.

Přechod pro chodce. Ilustrační foto.
Nejrizikovější přechod v kraji je v Otrokovicích. Změn se ale nedočká

Čin zoufalství a bezmoci

Mladá maminka totiž nejen že natočila video, jak ji muž obtěžuje, dokonce se mu dokázala slovně bránit. Deník ji proto oslovil, aby se podělila o své pocity z tohoto otřesného zážitku.

„Určitě to ode mě nebyl hrdinský čin, ale nazvala bych to spíš činem zoufalství a bezmoci. Čím víc byl ten muž na kole sprostější, tím větší jsem měla samozřejmě strach a zároveň jsem věděla, že nás musím bránit a ukázat mu, že se nebojím! Opak byl samozřejmě pravdou a klepala jsem se doma ještě druhý den. Myslím si, že kdybych tam byla sama a neměla s sebou svého pětiměsíčního syna, tak se nejspíš zachovám jinak a i přes narůstající agresi onoho muže bych se asi nezmohla ani na slovo,“ uvedla pro Deník mladá žena, která kvůli vyšetřování nemohla sdělit podle svých slov více.

Areál krajské nemocnice T. Bati.
Kauza hospodaření Krajské nemocnice T. Bati: po téměř dvou letech padla obžaloba

Onanista

A nešlo o první případ, který se tento týden v Malenovicích stal. K podobnému byli zlínští strážníci přivolání ve čtvrtek v pozdních hodinách do Malenovic, kde podle volající ženy měl opět nějaký muž údajně onanovat na veřejnosti. Hlídka jej podle Pavla Janíka zajistila a předala jej svým republikovým kolegům.

„Případem se zlínská policie zabývá,“ potvrdila její tisková mluvčí Monika Kozumplíková. „

Co se týká cyklostezky, tak jsme v lokalitě zvýšili hlídkovou činnost,“ doplnil Pavel Janík s tím, že pokud se někdo setká s takovým chováním, ať neváhá a volá linku 156 nebo 158.