„Jde o Jarolímkovo náměstí a nejbližší okolí. Důvodem je rekonstrukce vodovodního přivaděče,“ upřesnila referentka koordinace staveb odboru dopravy zlínského magistrátu Ivana Hurtová.

Uzavírka začala už ve středu 28. července a pokud půjde vše podle plánu, potrvá do konce srpna.

"Původně se měla oprava dotknout také ulice Světlov, plány se ale změnily kvůli Barum Czech Rally Zlín, která se pojede v době od 26. do 29. srpna.

Prezident Miloš Zeman.
Zeman přijal starosty z okolí Vrbětic, podpořil odškodnění pro obce

„Jedna z rychlostních zkoušek se jede i v ulici Světlov. Raději jsme proto tuto etapu odložili až na září,“ vysvětlil Josef Fedor, který je za stavbu odpovědný.

Jako první bude kvůli rekonstrukci vodovodního přivaděče uzavřeno Jarolímkovo náměstí a spojnice mezi ním a ulicí J. Staši, a to pro auta i pro chodce.

"Ti nebudou moci využívat ani chodník vedoucí z Jarolímkova náměstí k pivovaru. „Pěším budou sloužit sousední chodníky, takže uzavírka se jich dotkne jen minimálně,“ podotkla Hurtová.

Auta a autobusy budou muset využít objízdnou trasu, která povede po ulici J. Staši, Sokolovské, Bedřicha Smetany a Zabrání. Díky tomu, že rekonstrukce vodovodního přivaděče bude provedena speciální bezvýkopovou technologií, bude povrch narušen jen na několika málo místech.

„V žádném případě nerozkopeme celou lokalitu,“ dodal Fedor. Investorem stavby je společnost VaK Zlín.