„Měla jsem trému, ale jenom trochu. Některé koledy jsem znala, ale všechny ne," řekla Eliška Rösslerová ze Žlutavy, která neváhala opustit teplo svého domova a přišla na náměstí.

Účastníky ke zpěvu v osmnáct hodin vyzval vedoucí sboru Hlahol Mysločovice Michal Mynář, který celou akci také moderoval. „Nevymlouvejte se, že zpíváte falešně, protože ten, kdo zpívá falešně je na tom tisíckrát lépe než ten, kdo nezpívá vůbec," řekl Michal Mynář a dav poté začal zpívat koledy.

Ty se linuly také z úst členů redakce Zlínského deníku. Společně s nimi zpíval také pěvecký sbor Studánka z otrokovické Základní školy Mánesova, který vede Andrea Dohnalová. „Za sebou už máme několik vystoupení. Děti už díky tomu trémou netrpí," sdělila Andrea Dohnalová.

Zpěváci zpívali z plných plic, na vlezlou zimu ani nepomysleli. „Bylo to strašně pěkné, člověk vzpomíná na své mládí při těch koledách," zhodnotila vystoupení Ludmila Jonášková z Tlumačova.

Mezi účinkujícími byl také sbor Gymnázia Otrokovice a Hlahol Mysločovice. „Je to další vítaná příležitost, jak si zazpívat a setkat se s lidmi," konstatoval vedoucí Hlaholu Mysločovice Michal Minář.