Společně se členy redakce Zlínského deníku je bude zpívat například pěvecký sbor Studánka z tamní Základní školy Mánesova. „Z dětí už pomaličku tréma opadá. Za sebou mají totiž už pár vystoupení. Zpívali jsme při rozsvěcování vánočního stromu u nás ve městě či v domově pro seniory v Malenovicích," řekla Deníku vedoucí sboru Andrea Dohnalová. Od akce Česko zpívá koledy si hlavně slibuje, že si všichni zazpívají zkrátka pro radost.

Na vystoupení se připravují také ve sboru Gymnázia Otrokovice. „Jsme velice rádi, že budeme zpívat zrovna koledy. V tomto čase totiž ve škole ani nic jiného nezpíváme," vysvětlila za sbor jeho vedoucí Pavlína Králíková.

Sbor podle ní čítá pětatřicet zpěváků a hráčů na různé hudební nástroje. „Předpokládáme, že akce se zúčastní pouze vybraní zástupci sboru," dodala Pavlína Králíková.

Na Česko zpívá koledy zazpívá také sbor Hlahol Mysločovice. „Je to další vítaná příležitost, jak si zazpívat a setkat se s lidmi," konstatoval jeho vedoucí Michal Mynář.

Nic prý nehodlají podcenit. „Bude-li zima, tak se vybavíme náležitým oblečením, vnějším i vnitřním," doplnil s úsměvem Michal Mynář.