Po dvou kilometrech řidič nakonec zastavil. Dechovou zkoušku i zkoušku na přítomnost drog odmítl, tvrdil, že neřídil. Nyní pirátovi silnic hrozí pokuta až padesát tisíc a dvouletý zákaz řízení.

Zdroj: Youtube

Valašská kobra 11

Policisté se za řidičem vydali poté, když viděli, jakým způsobem jede po silnici. Navíc tohoto muže znali a měli podezření, že by mohl být pod vlivem alkoholu.

"Řidič se snažil policistům ujet, jel vysokou rychlostí, ale po světelném znamení „STOP“, které dávali policisté z jedoucího vozidla, zastavil," popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Celníci a policisté při kontrolách na Zlínsku zajistili nezdaněný líh, domácí pálenku i konopí a hašiš.
Celníci při kontrolách na Zlínsku zabavili nezdaněný líh, domácí pálenku i hašiš

Jeden z policistů vystoupil a chtěl zjistit, zda muž před jízdou požil alkohol. Řidič Peugeotu počkal, až policista vystoupí, potom prudce sešlápl plyn a odjel. Policisté nezaváhali. Řidiče pronásledovali a ten po ujetí asi dvoukilometrového úseku zastavil.

Spolujezdec se třemi promile

"Vzhledem k předchozím okolnostem policisté vytáhli zbraň a použili ji jako hrozbu proti oběma pasažérům. Nevěděli, zda nejsou muži v autě ozbrojeni. Několikrát vyzvali posádku k vystoupení z vozidla," pokračovala Kozumplíková.

Čtyřicetiletý řidič opakovaně odmítl dechovou zkoušku a tvrdil, že neřídil. V průběhu komunikace se choval hrubě, snažil se mluvit cizím jazykem a dělal, že nerozumí. U spolujezdce ukázala dechová zkouška hodnotu vyšší než tři promile alkoholu.

Zájem o kurzy sebeobrany na školách roste, kraj jich letos podpoří více než čtyřicítku.
Zájem o kurzy sebeobrany na školách roste. Děti díky nim poznávají své hranice

Policisté auto přemístili mimo vozovku a řidiči, který jim nepředložil doklady k řízení vozidla, další jízdu zakázali.

Za přestupky, neuposlechnutí výzvy policisty a odmítnutí vyšetření, zda není při jízdě ovlivněn alkoholem, hrozí pirátovi silnic pokuta 25 – 50 tisíc korun a dvouletý zákaz řízení motorových vozidel.