„Jsem rád, že jsou tyto dvě události propojeny a že snad můžeme považovat akce Rozsvícení vánočního stromu a Pomáháme potřebným za otrokovickou předvánoční tradici. Každoročně sleduji, jak se lidé na náměstí baví, děti se radují z vánočních ozdob a především z velkého osvíceného stromu a dospělí si dávají doušek horkého vína a přispívají tak zároveň potřebným, kterým celý výtěžek putuje," uvedl starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Letošní ročník akce Pomáháme potřebným byl úspěšný. Proti minulým letům bylo stánků na náměstí více a rozšířil se i sortiment. Nově bylo možné zakoupit čaj, párek v rohlíku, džus nebo tatranku. Prodejem svařeného vína, punče, grilovaného masa, klobás a dalšího občerstvení pro děti a dospělé se vybralo 175 tisíc korun.

„Za všechny uplynulé ročníky jsme pomohli potřebným částkou 968 871 tisíc korun. Do milionu korun tak letos scházelo 31 129 korun a je už teď jasné, že v příštím roce tuto pomyslnou laťku překročíme," uvedl jeden z organizátorů akce Michal Kratochvíl s tím, že se všichni dobrovolníci ještě ten večer dohodli, že akce bude pokračovat i v příštím roce.

„Je to také díky podpoře všech sponzorů, města i dalších organizací, jako městská policie, technické služby, mateřská škola či Otrokovická BESEDA. Vybrané finanční prostředky byly na místě po ukončení akce předány paní Zdence Wasserbauerové, pracovnici sdružení Šance, na pomoc onkologicky nemocným dětem. Hned v pondělí byla celá částka rozdělena mezi Šanci, čtyři rodiny z Otrokovic a jednu rodinu z Napajedel, které mají onkologicky nemocné děti.