„Nejjednodušší způsob, jak se zbavit vánočního stromku, je odnést jej na sběrný dvůr, kterých je ve městě celkem patnáct. Lidé ze sídlišť jsou zvyklí ponechat stromky u stanovišť kontejnerů, což je také jedna z možností odložení stromku,“ přiblížil ředitel otrokovických Technických služeb Vladimír Plšek a dodal, že jeho pracovníci odložené vánoční stromky svážejí už od počátku ledna.

Podle ředitele je také nutné, aby stromky lidé odkládali právě na výše zmíněná místa a nikoli na chodníky, mezi zeleň a podobně. „Vzhledem k následnému štěpkování stromků je také zapotřebí, aby byly důkladně odstrojeny od kovových háčků,“ dodal Plšek.

Každý den od kontejnerů odvážejí stromky i pracovníci Technických služeb ve Vizovicích. „Teď ještě není takový nápor, ten očekáváme především až po svátku Tří králů, takže příští týden přistavíme další kontejnery, zejména na sídliště,“ informoval ředitel vizovických Technických služeb Alois Pavlůsek.

Ke kontejnerům by měli snášet stromečky i Zlíňané. „Tento týden stromky sbíráme v rámci klasického svozu, proto končí na skládce. Od příštího týdne zajistíme samostatné vývozy. Stromky pak půjdou do fermentoru, kde se budou štěpkovat na biopalivo,“ uvedl ředitel Technických služeb Zlín František Kostelník.