„Do očkování se také zapojili další praktičtí lékaři a praktičtí lékaři pro děti a dorost. Z 16 493 vyočkovali praktici 5 220 dávek. Přibližně 53 procent z celkového počtu tvoří posilovací třetí dávky,“ informoval Jan Vandík z oddělení komunikace Krajského úřadu Zlínského kraje.

„Největší podíl nemocných máme nyní na Kroměřížsku, Vizovicku a Zlínsku. Velkokapacitní centrum nyní otevírat neplánujeme. Snažíme se maximálně využít očkovací sílu, kterou v kraji máme. Lidé se mohou obrátit na svého praktického lékaře nebo navštívit některé z deseti očkovacích míst,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Online reportáž

Navýšení kapacity je možné

Ve Zlínském kraji je možné navýšit očkovací kapacitu až na 4 tisíce očkovaných denně.

„V kraji je stále možné využít očkování bez registrace, a to u svého praktika nebo na pěti očkovacích místech, které přijímají bez objednání a očkují na počkání,“ doplnil krajský koordinátor pro očkování Jiří Lučan.

Kde je možné očkování bez registrace - na počkání:

MEDICAL PLUS, s.r.o. - Obchodní 1507, Uherské Hradiště, budova Residence Hradební (naproti OD Billa), tel.: 725 700 456

Luhačovice - IVF Czech Republic s. r. o. (Zdravotní středisko) - Masarykova 315, Luhačovice, 2. patro, tel.: 722 973 408

Zlín - IVF Czech Republic s. r. o. (Klinika reprodukční medicíny a gynekologie) - U Lomu 638, Zlín, tel.: 722 974 180

Zlín GHC Genetics - očkovací místo v obchodním centru Zlaté Jablko

Avenier - Zlínská poliklinika - tel.: 577 012 049

Vakcína pro děti 5 - 11 let

Od 14. prosince bude k dispozici také vakcína určená pro děti ve věku od 5 do 11 let. Rodiče, kteří budou mít zájem naočkovat své děti, mohou kontaktovat svého praktického lékaře pro děti a dorost.