Vsetínsko

Silnice na Vsetínsku jsou v úterý ráno sjízdné bez omezení

V úterý ráno na Vsetínsku mírně sněží. Všechny silnice vedoucí regionem jsou ale sjízdné. Silničáři ale i v úterý ráno (03. 02.) nabádají řidiče ke zvýšené opatrnosti. Zvláště ve vyšších polohách.

Silnice první třídy jsou ošetřeny chemicky. „Na žádném úseku není omezení. Platí to také pro Sirákov a Pozděchov," řekl Valašskému deníku v úterý ráno kolem sedmé hodiny Karel Burian, dispečer společnosti AVE, která provádí na Vsetínsku údržbu většiny silnic první třídy.

Komplikace ve sjízdnosti nejsou ve stejném časovém období hlášeny ani na silnicích druhé a třetí třídy. O jejich sjízdnost pečují silničáři Správy a údržby silnic Valašska.

Podle nich jsou tyto cesty ošetřeny chemicky a tam, kde není možné používat sůl, jsou komunikace odpluhovány a pokryty inertním materiálem.

„Pozor si ale musí dávat řidiči jedoucích po cestách v horských oblastech. Na mnoha místech je tady souvislá vrstva zajetého sněhu. Silnice jsou sice ošetřeny. Ale jejich povrch je nerovný, což řízení do jisté míry komplikuje. Opatrnost je tu na místě více, než kde jinde," pověděl v úterý ráno Valašskému deníku jednatel společnosti Správa a údržba silnic Valašska Jaromír Kořistka.

Pracovníci správy se starají také o silnici první třídy vedoucí od Rožnova přes Bečvy ke státní hranici se Slovenskem. Ani na ní podle nich žádné komplikace nejsou. (dp)