V kraji je zataženo, místy stále sněží. Podle meteorologů by ale srážky měly k večeru ubývat. Fouká vítr, jenž v nárazech může dosahovat až 15 metrů za sekundu. Podle předpovědi bude slábnout, místy se ale vlivem větru mohou tvořit sněhové jazyky. Teplota se ráno pohybovala od minus sedmi do minus tří stupňů Celsia. Přes den by měla stoupnout na dva stupně nad bod mrazu.

Kroměřížsko

Cesty pokrývá vrstva sněhu

Cesty na Kroměřížsku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silnice pokrývá mírná vrstva uježděného sněhu, v noci ho napadlo kolem tří centimetrů. Aktuální teplota na Kroměřížsku se pohybuje kolem mínus čtyř stupňů Celsia. Podle předpovědi lze očekávat denní teploty kolem nuly. Hlášeno je zataženo a občasné sněžení.

Slovácko

Řidiči, opatrně, cesty mohou namrzat

„Stále musíme držet pohotovost, nemůžeme si dovolit ji zrušit. Takové počasí nepamatuji. Na apríla sice občas poletuje pár vloček, ale takové trvalé sněžení, to je výjimka," hlásí Rostislav Buchtík, ředitel společnosti Správa a údržba silnic Slovácka. Jeho muži byli v akci i v noci z úterý na středu 27. dubna.

„Horší situace byla na Uherskobrodsku, kde jsme sypače vyjížděly každé dvě hodiny," informoval šéf silničářů. Na Hradišťsku panoval větší klid, cesty ošetřili jednorázově večer a pak zase až ráno. „Přestože na Brodsku napadly až tři centimetry sněhu, pluhovat takřka nebylo potřeba," doplnil Rostislav Buchtík

Řidiči by ovšem měli jezdit opatrně, podle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR by silnice mohly místy namrzat.

Ve Zlínském kraji je zataženo, místy stále sněží. Podle meteorologů by ale srážky měly k večeru ubývat. Fouká vítr, jenž v nárazech může dosahovat až 15 metrů za sekundu. Podle předpovědi bude slábnout, místy se ale vlivem větru mohou tvořit sněhové jazyky. Teplota se ráno pohybovala od minus sedmi do minus tří stupňů Celsia. Přes den by měla stoupnout na dva stupně nad bod mrazu. (ms, čtk)