„Prodávám perníčky, které si peču sama. Chce to trpělivost, ale mě to moc baví," řekla pro Deník třeba Květa Stoklásková ze Žlutavy, která na stole měla před sebou i větší perníkovou chaloupku. To například Hana Skácelová z Kvasic přijela se svou kamarádkou prodávat ručně šité kabelky, tašky či třeba polštáře. „Šití dělám pro radost, hrozně nás to baví. Člověk musí být více kreativní, než ostatní," podotýká.

Vánoční babinec už tradičně pořádaný v listopadu má za cíl, aby si všichni mohli nakoupit s předstihem vánoční výrobky. Podle spolupořadatelky Zdeny Goišové si na akci cestu našla zhruba pětistovka lidí. „Letos se pereme s místem, což mě zaskočilo. Prodejců je mnohem více, nikdy jsme tuto akci v tak velkém neměli. Snažíme se ale vyhovět všem," podotýká Zdena Goišová. V zrcadlové místnosti pak na návštěvníky čekal bonus v podobě bazárku oblečení. „Jednou jsme jej mezi sebou začaly coby kamarádky měnit, postupně jsme jej pak nabízeli dál, až jsme z něj udělali součást Vánočního babince. Kdo co má ještě k užitku, donese, my oblečení naceníme. Ve výsledku jsou všichni spokojení," zhodnotila Zdena Goišová.

Se spokojeným výrazem ve tváři ze žlutavské sokolovny obtěžkána sáčky odcházela například Kateřina Lučanová. „Koupila jsem si kozí sýry a čaje. Chodím sem pravidelně, je to tady vždycky pěkné," řekla obyvatelka Žlutavy.