Věra Kramářová měla podle něj obrovský přehled o historii města, včetně té moderní, který také dokázala vepsat právě do kroniky.

„Všechny její zápisy jsou skvělé, velice podrobné. Například její zaznamenané údaje z ničivých povodní z roku 1997 jsou dodnes pro řadu lidí základním zdrojem poznání,“ vyzdvihl otrokovický kronikář.

Navíc bez ohledu na svůj relativně vysoký věk dokázala také převést kroniku z rukopisných zápisů do elektronické podoby, a to až do roku 2014, kdy ji psala sama.

„Všechny je digitalizovala, pomáhal jí s tím údajně také její manžel,“ doplnil kronikář.

Věra Kramářová celý svůj profesní život spojila s Gymnáziem Otrokovice, za svou dlouholetou činnost pro město byla od podzimu roku 2014 držitelkou ocenění Osobnost města Otrokovice. Poslední rozloučení s ní se koná v pátek od 14.30 hodin ve smuteční síni v Kvítkovicích. Na její počest město vyvěsilo černou vlajku.

Posledního rozloučení se zúčastní také zástupci vedení města. Smuteční řeč pronese i bývalá starostka města Radoslava Matuszková.

„Je to pro nás velká ztráta. Paní Věra Kramářová byla stále veřejně činná, zapojovala se do většiny kulturních i sportovních akcí. Tím, že byla učitelka, znala mnoho otrokovických obyvatel od dětských let,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.