Podle informací tiskové mluvčí ZHS ZLK Lucie Javoříkové, byl jejich nejnáročnější a nejkomplikovanější zásah v lyžařském středisku na Kohútce u Nového Hrozenkova na Vsetínsku.

„Hasiči zde pracovali v sobotu od dopoledne až do 17 hodiny. Silný poryv větru zapříčinil poškození plechové střechy hotelu. Hasiči za pomoci výškové techniky postupně plech odřezali a spustili jej bezpečně na zem. Poté ve spolupráci s pokrývačem provedli provizorní zakrytí a zabezpečení střechy. Po celou dobu jim práci komplikoval silný nárazový vítr,“ přiblížila mluvčí hasičů.

V souvislosti se silným větrem, který Zlínský kraj trápil, hasiči zde celkem v devíti případech odstraňovali popadané stromy a větve z komunikací a elektrického vedení.

„Střechy objektů poškodil vítr v Uherském Brodě, kde se jednalo o uvolněné plechy na rodinném domě, a v uvedeném lyžařském středisku Kohútka u Nového Hrozenkova,“ uvedla Lucie Javoříková.

Následky popadaných stromů řešili také v Bojkovicích a na Stupavě na Uherskohradišťsku, ve Vizovicích na Zlínsku a v Chropyni na Kroměřížsku.

„Všechny události se obešly naštěstí bez zranění,“ doplnila mluvčí krajských hasičů.