Asi málokoho překvapí, že všem příchozím byl k dispozici široký výběr pochutin. Ochutnat a pochopitelně hlavně nakoupit si bylo možné například uzeniny a maso, sušené bylinky a bylinné sirupy, marmelády, med a medovinu nebo řadu druhů sýrů.

Právě dobroty z mléka byly hlavním artiklem, který si odvážela z trhů domů Pavla Králíková. „Jeli jsme náhodou kolem autem a nedalo nám to, abychom na chvíli nezastavili. Nakonec to dopadlo pěkným průvanem v peněžence. Snad nám budou ovčí a kraví sýry, které jsme nakoupili, o to více chutnat," usmála se sympatická čtyřicátnice.

Pod zelenými plachtami drobných stánků byly ale k dostání i koření, káva, čaje, frgály a nejrůznější koláčky a tyčinky. Trhovci nabízeli ke koupi také zahradní keramiku, proutěné koše nebo malované placatky na slivovici, které právě ve Vizovicích rozhodně nesměly chybět.

Tržiště si krátce před desátou hodinou dopolední prošel i Zdeněk Fuksa. „Šel jsem jako vždy na nákup a když jsem si všimnul stánků, na chvíli jsem mezi ně zabrousil. Nic jsem ale nekupoval. Všechno je tu totiž dražší než v normálním obchodě," pokrčil rameny vizovický senior.

Farmářské trhy jsou v samém středu Vizovic pořádány druhým rokem. Na jejich další kolo se mohou místní obyvatelé i lidé ze širokého okolí těšit už 16. června.