První cenu v podobě poháru, hodinek, propisky a vína si odnesl třiadvacetiletý číšník Mirek Slavík z Vizovic. Bramboráky prý připravuje stále stejným způsobem, v soboru však udělal změnu. „Teď jsem přidal ještě jednu ingredienci a vyšlo to,“ řekl, ikdyž si ji nechal pro sebe. Dodal, že loni skončil čtvrtý a podobný výsledek čekal i letos. „Nečekal jsem první místo, jsem příjemně překvapený,“ podotkl.

Kvalitu a vyváženost chuti této pochoutky z brambor hodnotil každý, kdo usedl v restauraci na letní zahrádku ke stolu. Tam byl také připravený papír, kam se zapisovaly body od jednoho do pěti.

Přes rozmanité chutě a názory jednotlivých hodnotících koštoval nejvíc bramborák pod číslem sedm. Ten sesbíral od všech celkem sto sedmdesát sedm bodů.

Veronika Vágnerová