Někdo na ni v minulých dnech střílel zřejmě ze vzduchovky z blízkého panelového domu. Ten sousedí s rodinným půldomkem, v němž žije. Útočník naštěstí netrefil, vadil mu pravděpodobně štěkot.

„Osobně jsem u toho nebyla, opravdu už ale nevím, co si mám o tom myslet. Máme minimálně už dvacet lež vždycky nějakého vlčáka a problém nikdy nebyl. Až teď v poslední době. Nevím, co se děje. Meisi prakticky moc neštěká, na noc ji máme doma, má tam svoje zázemí. Nikoho neohrožuje, neubližuje. Mám o ni strach," říká Deníku nešťastná Radka Juřičková.

Střelbu chce nahlásit na policii, aby událost prošetřila.

„Diabolky naštěstí skončily úderem do pergoly, za kterou se Meisi schovávala. Dotyčný si možná ani neuvědomuje, že mohl zranit člověka," dodává. Vůbec prý ani netuší, komu může být tak moc fenka trnem v oku.

NA STŘELBU UPOZORNILI ZNÁMÍ

Na střelbu na jejího psa ji upozornili známí, kteří zrovna v ten den venčili svého pejska.

„Byly slyšet rány jako ze vzduchovky. Ozvalo se plesknutí a pak cvaknutí na střechu pergoly. Místo, odkud se střelba nesla, bylo v dosahu činžáku. Podle stromů tipuji, že někdo střílel z vyšších pater. Mezi ranami Meisi vždycky štěkala. Tak se dá domyslet důvod útoku," míní známá Radky Juřičkové, která si nepřeje uvést jméno.

Událost se mezi lidmi už částečně rozkřikla. „Náš mladý přišel domů s tím, že někdo prý střílel.

Také se mi to nelíbí, vždyť dotyčný mohl lehce zasáhnout a zranit člověka," říká například obyvatelka paneláku, odkud se zřejmě střílelo ze vzduchovky. I ona má obavy uvést své jméno.

„Vůbec nemám na nikoho podezření. Nevím, že by tu žil někdo takový, komu až tak vadí štěkot. Vždyť štěkají celé Otrokovice, kdekdo má psa. Takto se ale situace řešit nedá," zlobí se obyvatelka panelového domu.

Šéf otrokovických městských strážníků Tomáš Gromus radí okamžitě k takovým událostem volat buď policii, nebo strážníky. Situaci není dobré podceňovat.

„V ten konkrétní moment se mohou obrátit na nás, abychom zajistili pachatele, událost stejně potom předáme policistům. Každopádně není dobré situaci řešit vlastnoručně, to by se pak mohlo obrátit proti oznamovateli," podotýká ředitel.

Podle vedoucího odboru životního prostředí otrokovické radnice Petra Zakopala je událost odsouzeníhodným činem. Město doposud o ní žádné informace nemělo.

STŘELBA PO ZVÍŘATECH JE BOHUŽEL ČASTÝ JEV

„Takto se přece věci neřeší. Tím, že někdo střílí na psa, dostává se do křížku se zákonem na ochranu zvířat proti týrání. Pokud bude odhalený, tak jej čekají postihy, se kterými musí počítat," upozorňuje Petr Zakopal.

Napajedelská veterinářka Karla Hlačíková tvrdí, že útok ze vzduchovky na domácí zvířata je poměrně častým jevem.

„Bohužel se to stává, co člověk, to různý vztah ke zvířatům. Hlavně mladí si však neuvědomují, že tím působí bolest a utrpení jejich majiteli. Zvíře může přijít o život, pokud se trefí do důležitého orgánu," vysvětluje veterinářka.

Je to prý jen pár dní zpátky, co do její ordinace přišla holčička s kočkou, Karla Hlačíková jí vytahovala diabolku z místa těsně vedle oka.

„Na vině může být oboustranné nepochopení," dodává veterinářka.

Radka Juřičková si Meisi koupila vloni z chovné stanice v Kunovicích. Když jejího předchozího psa Dastyho otrávila jedna sousedka vhozením otrávené uzeniny na jejich zahradu, obrátila se na policii, trestní oznámení pak tehdy podalo město.

„Žena byla obviněna hned ze dvou trestných činů, a to týrání zvířete a poškození cizí věci," připomíná mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Obžalovaná nakonec dostala podmínku a musela majitelce psa uhradit náklady spojené s jeho ošetřením.

„U soudu řekla, že chtěla, aby mu bylo špatně, někam zalezl a hlavně neštěkal. Krátce po události s otrávenou uzeninou se odstěhovala," dodává Radka Juřičková.